Iohannis – o singură emisiune, o sumedenie de minciuni

| 14 oct, 2014

Atitudinea generală a lui Klaus Iohannis nu face decât să accentueze suspiciunile din jurul domniei sale, din moment ce candidatul dreptei nu face altceva decât să adopte o poziție defensivă în fața unor suspiciuni la care trebuie să răspundă.

În contextul așa-ziselor dezvăluiri făcute de președintele Traian Băsescu în timpul emisiunii la care a participat luni seară, un alt interviu a trecut aproape neobservat în spațiul public românesc, subiectul acestuia fiind liderul PNL, Klaus Iohannis, care a reușit o dată în plus să se facă de râs. Probabil așteptându-se la o întrevedere amicală, primarul Sibiului a avut un adevărat șoc atunci când jurnaliștii au început să pună o serie de întrebări deloc ușoare. De fapt, redusă la esență, ediția de luni a „Evenimentului Zilei Live” a fost constituită dintr-o suită de discuții pe marginea unor subiecte neclare din cariera politică a lui Klaus Iohannis, care a evitat cu obstinație să clarifice fie și parțial lucrurile.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Sondajele de stabilire a prezidenţiabilului PNL- relevanţă publică limitată

În primul rând, Klaus Iohannis a fost rugat să explice de ce beneficiază de un apartament închiriat la un preț dubios de mic, adică de vreo trei ori mai mică decât prețul pieței, într-o zonă de lux din București. Până la finalul emisiunii, candidatul dreptei a venit cu o serie de justificări ieftine, cum ar fi aceea că suprafața totală a apartamentului prezentată în presă nu este cea adevărată și, ca urmare, diferența dintre chiria plătită de domnia sa și ce se găsește pe piață e mai mică decât suma calculată de EVZ.

Situația discutată în timpul emisiunii de pe B1 Tv nu este însă singulară, Klaus Iohannis plimbându-se ani de zile în calitate de primar cu o limuzină de lux oferită fără plată de o firmă cu afaceri în Sibiu, care a beneficiat în timp de avize, autorizații și certificate semnate de edil. Evident, suntem puși în fața unei situații care generează semne de întrebare și ne duce cu gândul la un conflict de interese. Însă, atitudinea generală a liderului ACL nu face decât să accentueze suspiciunile din jurul domniei sale, din moment ce candidatul dreptei nu face altceva decât să adopte o poziție defensivă în fața unor suspiciuni la care trebuie să răspundă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Un alt element scos în evidență de emisiunea la care a participat luni este și modul în care Klaus Ioahannis își argumentează refuzul de a comenta toate aceste situații, el declarând că în ambele cazuri a fost vorba despre o afacere privată. Atitudinea favoritului dreptei în alegerile prezidențiale este cât se poate de incorectă, din moment ce el este o persoană publică și un politician implicat în cea mai importantă cursă electorală a carierei sale. Orice element care poate fi considerat ca ținând de viața privată, dar care poate influența comportamentul și deciziile luate de el în exercitrea unei funcții publice trebuie aduse la cunoștința alegătorilor.

Participarea lui Klaus Iohannis la „Evenimentul Zilei Live” de luni devine emblematică pentru comportamentul liderul ACL care speră într-o victorie în alegerile prezidențiale venind cu mesajul că el este ceva nou. În schimb, modul lui Iohannis de a se comporta atunci când este pus în fața unor întrebări grele despre propria sa persoană demonstrează că liderul ACL este departe de imaginea pe care încearcă să și-o cultive din greu. În final, Klaus Iohannis dovedește că este mai rău decât mulți dintre politicienii pe care îi atacă și că singurul element care îl leagă de seriozitatea germană este cel mult numele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ