Cine este Iohannis - nu știu nimic, nu fac nimic, nu spun nimic

| 14 oct, 2014

Klaus Iohannis candidat. Intrat în politica mare, Klaus Iohannis a încercat să își asocieze în fața opiniei publice românești imaginea omului politic serios și integru. Cu toate acestea, în urma informațiilor publicate de către mass-media românească și a gafelor repetate făcute în ultimele luni, liderul liberal i-a dezamăgit profund pe români.

Klaus Iohannis gafă. După ce opinia publică românească a crezut că prezidențiabilul ACL a comis toate gafele posibile, luni, prezent la emisiunea „Evenimentul Zilei” de la B1 TV, Klaus Iohannis a fost sursa unei noi serii de greșeli și gafe impardonabile. În contextul în care ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că salariul minim va crește cu 75 de lei începând cu 1 ianuarie 2015, de la 900 de lei, la 975 de lei, întrebat de către moderatorul emisiunii care este opinia sa vizavi de această măsură, liberalul s-a eschivat printr-o interogație: ”Așa și? Cu cât să crească?”. Întrebat ulterior care este nivelul salariului minim pe economie, prezidențiabilul PNL a evitat să dea un răspuns concret, arătând că nu cunoaște datele elementare despre viața de zi cu zi a românilor.

Citeşte şi: Iohannis, autobiografic - poate conține vagi urme de adevăr

Trecând peste neputința candidatului ACL de a răspune la o întrebare elementară al cărei răspuns ar trebui să fie cunoscut de orice demnitar și cu atât mai mult de un candidat la funcția supremă în stat, răspunsul lui Klaus Iohannis denotă o gravă necunoaștere a atribuțiilor prezidențiale. Fiindcă prin Constituție se precizează, printre altele, că românii au dreptul la un trai decent, iar președintele este obligat să vegheze la respectarea Legii Fundamentale. În mod evident, Klaus Iohannis nu ar putea să își exercite  o asemenea atribuție din moment ce nu cunoaște nici măcar care este nivelul salariului minim.

Klaus Iohannis candidat. Problema este însă că, deși candidează la Președinția României, Klaus Iohannis nu pare să aibă habar de această îndatorire fundamentală a șefului statului. Astfel, întrebat de moderatorul emisiunii dacă are cunoștință de articolul 80 din Constituția României, președintele PNL a răspuns afirmativ. Însă, în momentul în care i s-a cerut să precizeze ce prevede acest articol în mod exact, candidatul ACL s-a făcut de râs invocând că nu cunoaște articolele după număr.

Klaus Iohannis demonstrează astfel încă odată că nu are cunoștințele necesare pentru un șef al statului. Dar poate cel mai grav lucru pe care îl arată incidentul legat de articolul 80 din Constituție este că prezidențiabilul ACL nu are nici măcar o urmă de bun simț și că pentru domnia-sa minciuna este o formă de argumentație.

Citeşte şi: Ce a ajuns Iohannis – speranța regimului lui „Don Costel”

Sigur, este inacceptabil să candidezi la Președinția României și să nu ști ce prevede Constituția în raport cu atribuțiile pe care ar trebui să le exerciți. Dar până la urmă cu toții învățăm și, deși nu este o situație ideală, am putea spera că domnul Iohannis s-ar putea califica la locul de muncă.

Tarele de comportament nu pot fi însă depășite la fel de ușor, iar românii au avut deja timp de zece ani experiența unui președinte care a ridicat minciuna la rang de politică de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2014
Ilincescu Mihai
Obiectiv
Vad ca site-ul se numeste obiectiv. Vad ca nu sunteti deloc obiectiv. Stiti cumva explicatia din dex cu punct si virgula pentru obiectiv iar daca nu stiti inseamna ca nu aveti cunoștințele necesare pentru un jurnalist ?
14 oct, 2014
ferenci catalina
eu cred ca aliatii din NATO,ai Romaniei vor fi fericiti sa conlucreze cu un presedinte agent acoperit SIE..
hai Ponta,hai USL,hai USD +ala micu(al lui Felix securistul)
14 oct, 2014
go Ponta...goooooool
Ludovic Orban-PNL
L.O.: Nu a dat nicio declarație clară în care să spună cu subiect și predicat că nu a fost. Tocmai declarațiile pe care le-a făcut pe tema asta mi-au atras atenția, mi-au creat suspiciunea că el este de fapt agent acoperit. Felul de a fi, duplicitatea, permanenta dedublare, dacă studiem cariera remarcăm salturile anormale pe care le-a avut. S-a trezit din neica-nimeni s-a trezit ditai procurorul la Curtea Supremă de Justiție, actuala ÎCCJ, fiind încă procuror stagiar. După aceea, în politica la vârf. Prima dat secretar de stat și apoi foarte rapid a ajuns în poziția de ministru. Am avut informații, sigur, nu pe documente, toată lumea știa că a beneficat de recomandare din partea lui Ristea Priboi, care era apropiat al lui Năstase atunci când a fost propulsat. Plus, preocuparea lui bolnăvicioasă pentru serviciile secrete.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ