Iohannis, despre acuzaţiile lui Băsescu: Dacă sunt făcute, nu înseamnă că sunt adevărate

| 13 oct, 2014

Preşedintele PNL, prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, că dacă preşedintele Traian Băsescu a lansat acuzaţii la adresa sa acest lucru nu înseamnă că sunt adevărate, menţionând că afirmaţiile şefului statului arată de ce vrea să facă "altfel de politică".

Iohannis a fost întrebat cum vede acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute luni seară. "Vedeţi, de asta vreau eu să facem altfel de politică în România. Eu m-am săturat de acest veşnic scandal, inutil, fără niciun fel de rezultat. Nu o să dau niciun răspuns, fiindcă nu acesta este stilul meu de a face politică", a afirmat liderul PNL.

El a fost întrebat cum vede acuzaţiile "foarte grave de corupţie". "Faptul că s-au făcut aceste acuzaţii nu înseamnă în niciun fel că sunt adevărate. Este exact felul de politică pe care vreau să-l schimb. Este simplu de tot, şi acesta este lucrul pe care îl voi face", a mai spus Iohannis.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat cum vede episodul Grivco, reproşat de preşedintele Traian Băsescu. "Da, acuma povestea asta cu Grivco e cam veche şi cam fumată, cum se spune", a mai declarat Iohannis.

El a fost întrebat care crede că a fost scopul preşedintelui Traian Băsescu prin declaraţiile sale. "Scopul afirmaţiilor îl găsiţi chiar în afirmaţii şi e aşa cum aţi înţeles foarte bine", a mai spus Iohannis. El i-a recomandat şefului statului "să nu-şi facă probleme inutile" în ceea ce priveşte procesul cu ANI şi periclitarea candidaturii dreptei.

De asemenea, Iohannis a fost întrebat dacă atacurile lui Băsescu înseamnă faptul că electoratul său nu-l va vota în al doilea tur de scrutin. "Asta vom vedea, eu nu dialoghez nici cu preşedintele, nici cu prim-ministrul, eu dialoghez cu electoratul. Oamenii ştiu despre ce este vorba, oamenii au înţeles perfect de ce vreau să facem altfel de politică în România, fără atâtea scandaluri, fără gălăgie, axat pe soluţii la problemele României şi nu la soluţii inventate, şi aceste lucruri mă fac să fiu foarte optimist", a mai spus prezidenţiabilul ACL, menţionând că nu crede că "există electoratul lui X sau lui Y".

"Oamenii vor vedea în turul doi doi candidaţi, vom vedea fiecare ce a făcut, ce nu a făcut, şi vor vota şi am toată încrederea că vor vota bine", a mai declarat Iohannis.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, că nu îi susţine pentru Preşedinţie nici pe Victor Ponta, nici pe Klaus Iohannis, el menţionând că rămâne consecvent în a o susţine pe Elena Udrea, candidat al PMP.

"Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice - Ponta cu propagandiştii lui şi parlamentarii - şi PNL sau ACL, ambele încercând să mă aloce ceileilalte tabere", a spus Băsescu.

El a ţinut sublinieze că nu îl susţine pe Victor Ponta şi nu îl susţine pe Klaus Iohannis şi nu are nicio înţelegere cu ei.

"PSD-ul spune că sunt în înţelegere cu Iohannis. PSD-ul şi toţi propagandiştii lor, ACL-ul cu toţi propagandiştii lor, din păcate, oameni care au pretenţia că sunt de dreapta s-au înrolat în această zonă, deşi unii dintre ei, până acum două luni nu ştiau cum să fie de dulci cu Ponta, să propage mesajul că preşedintele e în înţelegere cu Ponta. O să îi dezamăgesc şi pe unii şi pe alţii, nu îl susţin şi nu îl voi susţine pe Ponta şi nici nu am vreo înţelegere cu el, nu îl susţin şi nici nu îl voi susţine pe Iohannis şi nici nu am înţelegere cu el", a spus Băsescu.

Preşedintele a vorbit în declaraţia de presă şi la candidatul ACL, Klaus Iohannis. "Dacă ne uităm puţin la domnul Iohannis, constatăm că domnia sa din meditaţii a reuşit să-şi cumpere şase case în Sibiu - este declaraţia domniei sale, nu a mea. Vedem că astăzi se dă mare democrat de dreapta când, în vara anului 2012, era mână în mână cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu la suspendarea preşedintelui, a fost preşedintele de la GRIVCO", a sous Băsescu despre Iohannis.

Potrivit lui Băsescu, Klaus Iohannis, ca şi Ponta, este "un oportunist şi un om care minte". "De altfel, suspendarea din 2012 îi leagă definitiv; în orice analiză a mea, până şi în sufletul meu îi leagă definitiv ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept şi au fost gata pentru o lovitură de stat. Ăsta e Iohannis, cum e şi Ponta", a arătat şeful statului.

Traian Băsescu s-a mai referit, în cazul lui Klaus Iohannis, la "moralitate", precizând că acesta ştie că are un proces "neînchis cu ANI". "Cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei? Asta arată oportunismul feroce pe care acest domn îl are şi este un argument în plus că niciodată nu voi fi cu el în vreun aranjament", a comentat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că, din aceste motive, niciodată vreunul din cei doi, Iohannis şi Ponta, nu va putea avea susţinerea sa "nici tacită, nici verbală, în niciun fel".

"Românii se vor convinge de adevărul a ceea ce le spun, că nu merită încrederea românilor nici unul din ei doi, se vor convinge dacă vreunul dintre ei va ajunge preşedinte. Eu sper să nu fie aşa. Dar jocul acesta, «preşedintele este pe ascuns cu Ponta», «Nu, preşedintele este cu Iohannis», este mizerabil, iar calităţile lor, şi umane şi ca politicieni şi lipsa de respect pentru ţară pe care o au amândoi, dovedită în vara anului 2012, lipsa de respect pentru instituţii, aroganţa nu îi fac pentru mine pe niciunul dintre cei doi oameni cu care să pot avea un aranjament", a mai declarat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ