Alegeri prezidenţiale 2014. Tăriceanu: Regimul lui Băsescu a dublat datoria publică a României

| 13 oct, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la prezidenţiale cu susţinerea PLR, a declarat, luni seara, că 'regimul lui Traian Băsescu' a dublat datoria publică a României fără să facă investiţii.

"La finele mandatului meu de premier, datoria era sub jumătate faţă de acum. Regimul Băsescu împreună cu Boc au reuşit mai mult decât dublarea datoriei publice fără să facă investiţii. Nu ştiu cum au putut face o asemenea risipă. La începutul 2009 era clar că România va intra în recesiune, dar cheltuielile au continuat să curgă pentru că era anul electoral al alegerilor prezidenţiale', a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Tăriceanu a declarat că în anul 2008, când era prim-ministru, s-au făcut cheltuieli care nu erau deficite structurale, ci acoperiri de tipul despăgubirilor pentru refugiaţii din Cadrilater sau deţinuţii politici.

"'Ceea ce s-a întâmplat în 2009 a fost o ticăloşie pentru că nu au vrut să-i altereze şansele lui Băsescu să câştige alegerile. Salariile şi pensiile au fost amputate abia în 2010 şi nu în în 2009 când începea criza. Oricum nu susţin aceste măsuri, erau altele. Dar banii pe proiectele aberante făcute de ministrul Elena Udrea, şpăgile uriaşe, clientela politică a lui Băsescu nu spun nimic? Ce s-a remarcat în mandatele Boc şi Ungureanu a fost creşterea clientelei politice şi politizarea', a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, campanie pe faţă pentru Elena Udrea: Ponta şi Iohannis sunt mincinoşi şi corupţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
Daneeb
Uite si lacheul basist cum arunca mucii pe unde apuca... Tariceanu este singurul candidat care i-a tinut piept lui Basescu timp de 4 ani. Spre deosebire de Iohannis sau Udrea, Tariceanu nu a acceptat sa fie niciodata un instrument politic al lui Basescu.
14 oct, 2014
tadeus
Sa
te creada prosti mai nesimtitule
Tu ai fost de vina pentru caderea Romaniei in criza si ai tupeul sa vorbesti
15 oct, 2014
George
Ce putea sa comenteze un lacheu basisto-pupingaozist.... Tariceanu este singurul candidat care i-a tinut piept lui Basescu timp de 4 ani. Spre deosebire de Iohannis sau Udrea, Tariceanu nu a acceptat sa fie niciodata un instrument politic al lui Basescu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ