Alegeri prezidenţiale 2014.Ponta: Aştept de la Băsescu să spună cine e ofiţerul acoperit

| 13 oct, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta, candidat al PSD la prezidenţiale, a declarat, luni seara, că niciodată nu îi va certa pe judecători aşa cum a făcut preşedintele Traian Băsescu, punctând că justiţia trebuie să facă un serviciu public de calitate.

"Nu cred că sunt eu cel care trebuie să dau note privind independenţa sau neindependenţa justiţiei. Eu sunt cel care, în calitate de prim-ministru şi dacă voi fi şi preşedinte, am două obligaţii: în primul rând de a comenta cât mai puţin, de a nu mă apuca să fac o conferinţă de presă ca domnul Băsescu şi să-i cert pe judecători, să-i fac în toate felurile (...) şi al doilea lucru: să cer, în calitate de preşedinte, ca justiţia, putere independentă, să facă un serviciu public de calitate, pentru că, până la urmă, sunt importante, şi e foarte bine că există cazuri de mare corupţie, le vedem la televizor, le comentăm, unii se bucură, alţii..., dar să ştiţi că justiţia înseamnă câteva milioane de oameni care merg la judecătorie, care merg la tribunal, care au procese penale cu cel care i-a intrat în casă, care au procese civile cu vecinul, care se ceartă pe teren, care au procese comerciale, dacă vorbim de companii. Ori, noi de alea nu vorbim niciodată la televizor', a spus premierul la România TV.

Citeşte şi:  Victor Ponta despre numirea viitorului premier dacă va câştiga alegerile prezidenţiale

Totodată, Ponta a afirmat că se aşteaptă de la Traian Băsescu ca acesta să spună cine e ofiţerul acoperit până la sfârşitul campaniei electorale. 'Probabil că o să spună, o să stea cu doamna Udrea şi o să se gândească, 'Domn'e, e bine să zicem de Ponta?'. O să zică de Ponta. 'E bine să zicem de Iohannis, poate îl scoatem din cursă? O să zicem de Iohannis. E bine să zicem de Macovei, că s-ar putea să crească şi să ia voturi de la doamna Udrea'. Deci, ei vor juca un ţintar, în care, în funcţie de interesul strict electoral al doamnei Udrea, domnul Băsescu va indica pe Ionela Năstase, sau pe Marius Niţu sau de la cine cred ei că s-ar putea să ia nişte voturi doamna Udrea. (...) Ideea e următoarea: nici nu mă interesează şi nici nu pun mare preţ pe interesele pe care le mai are acum domnul Băsescu. Deci, probabil va indica pe cel pe care îl consideră duşman şi îl va apăra pe cel care zice el că mai poate negocia cu el', a spus Ponta.

În ceea ce priveşte numele premierului pe care îl va desemna în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Ponta a spus că acesta nu va fi de la PSD: 'O spun încă o dată, fără, evident, a preciza numele celui pe care îl am în minte: viitorul prim-ministru, dacă eu voi fi preşedinte, este un om pe care nu îl aleg eu, ci un om pe care îl susţin PSD, PLR - partidul domnului Tăriceanu, UDMR, UNPR şi PC, pentru că are de dus doi ani de zile o guvernare cu o coaliţie care trebuie să-l sprijine', a mai spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ