VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

| 14 oct, 2014

VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni seară, că premierul Victor Ponta va minţi cu privire la dezvăluirile potrivit cărora a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997- 2001.

VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. "Victor Ponta va minţi, pentru că e acoperit de hotărârea de Guvern", a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

Şeful statului a dezvăluit, luni seară, că ofiţerul acoperit despre care a vorbit este premierul Victor Ponta.

'Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE (...). A fost ofiţer SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General', a afirmat şeful statului la Realitatea TV.

Citeşte şi: Ce spune Cristian Tudor Popescu despre ipoteza VICTOR PONTA - ofiţer acoperit

VICTOR PONTA OFIŢER SIE. Preşedintele a arătat că, pentru a se proteja, premierul a introdus într-o hotărâre de Guvern din 2013 un articol care spune că inclusiv cei care şi-au încheiat raporturile de serviciu rămân ''acoperiţi''.

''Mi-aş permite să spun că pentru a crea această diversiune în care şi cei care şi-au părăsit serviciul nu trebuie să spună s-a încălcat chiar legea SIE care spune că activităţile SIE sunt secret de stat, ori în anexă se pun toate activităţile pe care le desfăşoară SIE, ceea ce este nepermis'', a explicat Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE între 1997 şi 2001

VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT SIE. Şeful statului a precizat că acea hotărâre de Guvern a fost iniţiată de Teodor Meleşcanu, care era la acea vreme şeful Serviciului de Informaţii Externe, şi semnată de Victor Ponta.

''Eu nici nu cred că a trecut prin Guvern, nu cred că a fost o discuţie în Guvern, dar trebuia această hotărâre, înainte să ajungă în Guvern, trebuia să treacă prin CSAT, pentru că CSAT aprobă clasificarea documentelor Serviciilor de informaţii. Nu a fost adusă şi, dacă ar fi fost adusă, nu ar fi trecut de mine niciodată cu acea extindere la punctul 4 în care şi cei care nu mai lucrează rămân ascunşi toată viaţa lor'', a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă Meleşcanu este complice la această situaţie, Băsescu a răspuns: ''Total!''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ