Cum vede MONICA MACOVEI cazul Victor Ponta - ofiţer acoperit

| 14 oct, 2014

Monica Macovei reacţionează la afirmaţiile lui Traian Băsescu cu privire la premierul Victor Ponta care, în opinia preşedintelui, ar fi fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

Candidatul independent la prezidenţiale a scris pe Facebook la puţin timp după dezvăluirea preşedintelui Băsescu că Victor Ponta este nevoit să-ţi dea demisia în cel mai scurt timp şi să se retragă totodată de pe lista candidaţilor la preşedinţie.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

"Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcția de prim-ministru și să-și retragă candidatura pentru funcția de președinte al României.

După demisie și retragere, Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituția și a mințit atâția ani.

Potrivit Constituției, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie și ofițer SIE, între cele două funcții existând o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituția în vigoare, și la art. 131 alin. 2 din Constituția în vigoare între 1991 și 2003.

Ponta și cei din SIE, care l-au recrutat pe Ponta încălcând Constituția, trebuie să răspundă.

Update întrebări:

1. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care, probabil, spiona aliații occidentali ai României?

2. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care intervine în favoarea unei companii rusești suspectată de evaziune fiscală și spălare de bani la indicațiile ambasadorului rus?

3. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care a cedat total inexplicabil, printr-o inginerie financiară, către Kaz Munai Gaz, 400 de milioane de dolari pe care compania îi datora statului român?

4. Ce încredere să aibă românii și partenerii NATO în el ca prim-ministru sau președinte?

5. Îl au rușii la mână cu ceva pe ofițerul Ponta? Sau Ponta e un simplu șpăgar? Poate fi prim-ministru sau candidat la președinție un astfel de om?", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Citeşte şi: Ce riscă Traian Băsescu pentru dezvăluirea informaţiei despre ofiţerul acoperit: 7 ani de închisoare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
Ion Gura de Aur
Ce hapita comunista aceasta procuroare in calduri.Poate din cauza ca este la menopauza. Indicatiile date de ea in cazul Ponta ofiter acoperit este valabil si in cazul ei in varianta in care , miine , traian basescu in inconstienta sa afirma ca Monica Macovei este sau a fost ofiter acoperit . Cind este vorba de basescu orice este posibil,dar in cazul Macovei? Cucoana tu nu stii imbatrini frumos decit asa cum ti-ai trait si tineretea,turnindu-ti prietenii si colaboratorii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ