Victor Ponta, ofiţer acoperit. Varianta lui MOISE GURAN

| 14 oct, 2014

După ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta este ofiţerul acoperit din rândul candidaţilor, jurnalistul Moise Guran a ajuns la concluzia că informaţiile la care a avut acces şeful statului provin, probabil, de la SRI şi că premierul de aceea şi-a mutat biroul la MApN, la un moment dat, ca să scape de filaj.

Mai jos, analiza lui Moise Guran, publicată pe site-ul biziday.ro: Probabil Ponta va recunoaşte…

Adevarata problemă a lui Ponta este sa explice de ce a fost recrutat de un SIE nereformat încă, într-o perioadă în care abia se mai scutura de infiltrările kgbiste, într-o situaţie de incompatibilitate legală. Poate, ca procuror, nu ştia că nu are voie să se lase recrutat de un serviciu secret. Nu m-ar mira. Poate nu înţelegea că recrutarea unui magistrat de către un serviciu secret este interzisă pentru că asta este în esenţă o acţiune de poliţie politică. Poate nu era la prima colaborare cu serviciul secret respectiv. Poate era doar tânăr şi i s-a părut o aventură interesantă… DAR!

Traian Băsescu nu a dat detalii despre modul în care a aflat despre recrutarea lui Ponta şi nici dovezi nu a adus. Concentrarea Preşedintelui pe Meleşcanu iar nu pe Ponta (pe care l-a tratat ca pe un pion cumva) m-a făcut să cred că miza e în altă parte. Reţineţi asta deocamdată… Apoi să dăm ceasul înapoi câteva minute, dezvăluirea lui Traian Băsescu a început cu ofiţerul de legătură care “îi rânjeşte acum, când e premier, îi va rânji şi când va fi preşedinte”.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Nu am de unde să ştiu cine este ofiţerul respectiv de legătură, dar dacă îi rânjeşte premierului (eu din asta înţeleg că îl şantajează şi îl controlează cumva dincolo de fosta relaţie de serviciu) înseamnă că şi ofiţerul şi premierul actual reprezintă vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale. Dacă e aşa, acum putem înţelege mai bine şi de ce s-a mutat Ponta în Ministerul Apărării – ca să scape de o eventuală supraveghere a celor care trebuie să păzească astfel de vulnerabilităţi – cei de la SRI.

Ştiu, mă duc deja adânc într-un scenariu cu spioni, dar mi se pare că lucrurile se leagă.

Concluzia logică este că, foarte probabil, Traian Băsescu a aflat de la SRI toată tărăşenia cu Ponta. Şi a mai aflat ceva, nu ştiu ce, dar ceva care îl implică şi pe fostul ofiţer de legătură al acestuia dar şi pe fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu. Sunt convins că preşedintele nu a dorit să prezinte dovezi pentru a nu periclita activitatea SRI. Pot să respect asta, dar până la un punct. Lucrurile sunt mult prea avansate şi dacă teoria mea este adevărată, probabil că s-au mai prins şi alţii mai deştepţi decât mine de jocul lui Băsescu.

Citeşte continuarea pe biziday.ro.

Citeşte şi: Riposta serviciilor: Cum demontează SIE argumentaţia preşedintelui - Victor Ponta ofiţer acoperit

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ