Umorile unui bătrân intrat la andropauză nu sunt o scuză pentru târârea în noroi a serviciilor de informații

| 14 oct, 2014

Ofiţer acoperit. Luni seară, în cadrul emisiunii „Jocuri de putere” realizată de Rareș Bogdan, Traian Băsescu a spus în sfârșit cine era candidatul la care s-a referit atunci când spunea că există un fost ofițer acoperit în cursa pentru Cotroceni.

Ofiţer acoperit. La marea dezvăluire s-a ajuns treptat, după ce în primă fază președintele refuzase să facă publică identitatea candidatului cu probleme. În schimb, discuția a mers inițial în zona implicațiilor pe care păstrarea secretă a identității fostului ofițer de informații o va avea în cazul în care acesta va ajunge președinte. Astfel, actualul lider de la Cotroceni a apreciat că, deși nu va exista un cost legal, candidatul cu pricina trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, "îi va rânji în faţă fostul şef". În acest moment, toată discuția a ajuns la paroxism, lui Traian Băsescu „scăpându-i” despre ofițerul acoperi și despre șeful acestuia că: „îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge”. În acest punct al emisiunii, în poala președintelui, care inițial nu dorea să facă nicio dezvăluire, au apărut ca prin magie actele așa-zise doveditoare, cea mai bună dovadă a faptului că am asistat la o piesă de teatru dintre Băsescu și realizatorul „Jocurilor de putere”.

Revenind însă la documentul prin care Traian Băsescu a încercat să convingă opinia publică că Victor Ponta este într-adevăr persoana de care vorbește de atâta timp, acesta era o Hotărâre de Guvern, iniţiată de fostul șef al SIE Teodor Meleşcanu şi semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul. De aici și din modul în care a evoluat cariera de procuror a lui Victor Ponta, Traian Băsescu a concluzionat că între 1997 și 2001 actualul premier al României a fost ofițer acoperit al SIE.

Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Apoi au urmat o serie de atacuri extrem de dure la adresa lui Teodor Meleșcanu, numit chiar de Băsescu la conducerea Serviciului și care la a cărui inițiativă a fost realizată Hotărârea de Guvern ce i-ar fi permis lui Victor Ponta să își acopere presupusa calitate de fost ofițer de informații. Conform lui Băsescu, Meleșcanu s-ar fi folosit de HG-ul în cauză pentru a nu-i spune președintelui despre situația primului-ministru.

Băsescu dezvăluire. Departe a aduce documente și dovezi, Traian Băsescu nu a reușit luni noapte decât să târască în noroi Serviciul de Informații Externe și pe omul pus chiar de domnia sa la conducerea acestuia. Șeful statului nu a furnizat în realitate nicio dovadă incontestabilă care să vină în sprijinul unor afirmații extrem de dure la adresa premierului Victor Ponta și a SIE.

Toată această situație este cu atât mai gravă cu cât, în ultimii zece ani, Traian Băsescu a fost un suporter înfocat al serviciilor secrete, despre care a vorbit întotdeauna în cei mai elogioși termeni. Acum, se pare că dorința șefului statului de a o sprijinii pe Elena Udrea și de a-l lovi pe Victor Ponta este mai puternică inclusiv decât pasiunea sa pentru serviciile de informații. Mai grav este că SIE și funcțiile îndeplinite de acest seviciu sunt acum introduse cu forța în lupta electorală.

Citeşte şi: ION CRISTOIU: BĂSESCU l-a făcut preşedinte pe PONTA

Grotescul spectacolului oferit luni noapte de președintele României este atât de mare încât nici măcar cel mai înflăcărat fan Traian Băsescu nu îl poate justifica. Frunzărind documente clasificate prin platourile de televiziune și venind cu silogisme ieftine, șeful statului a dat măsura propriei iresponsabilități politice, reușind să ne dovedească din nou că nu mai merita de mult să rămână la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2014
Dan Slugarescu
o femeie ziarist,moldoveanca,la menopauza...
explicabil articol
14 oct, 2014
ferenci catalina
Referindu-se la scandalul implicării numelui premierului în povestea ofiţerului acoperit, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu sugerează că ofiţerul de legătură al lui Ponta în SIE a fost socrul său Ilie Sârbu.

"Cine a fost ofiţerul de legătură al lui Ponta în SIE? Trebuie să fi fost o legatură foarte strânsă de l-a făcut ginere", a scris Lăzăroiu pe Facebook.
În ceea ce priveşte declaraţia lui Ilie Sărbu care a precizat că "Victor Ponta nu a dorit sa candideze" şi că "baronii PSD au fost cei care au insistat, bine, pe baza sondajelor", Lăzăroiu spune că în PSD este posibil să fi început deranjul: "A început deranjul in PSD? Sârbu transmite baronilor agitaţi de informaţia că Ponta a fost "ciripelul": staţi liniştiţi la locurile voastre, că voi l aţi vrut candidat".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ