Efectul dezvăluirilor lui Băsescu: Conducerea SIE ar putea fi invitată la Parlament pentru audieri

| 14 oct, 2014

Conducerea SIE ar putea fi invitată la Parlament pentru audieri, în urma declaraţiilor formulate de preşedintele Traian Băsescu luni.

'Aşa cum s-a întâmplat şi prima dată, când preşedintele a făcut declaraţiile anterioare şi la vremea respectivă încă era şef al serviciului (SIE - n.r.) Meleşcanu şi fără ca să cerem, am primit din partea Serviciului un document prin care se spunea că ceea ce afirmă dl Băsescu nu se adevereşte, având în vedere că de data asta pe lângă dl Ponta este, într-un fel, incriminat (...) şi dl Meleşcanu şi că raporturile după aceea ale preşedintelui (Traian Băsescu - n.r.) nu au mai fost cu şeful Serviciului, ci cu adjuncţii, care sunt ofiţeri, vom dori să avem o discuţie şi cu dânşii, să vedem dacă se confirmă sau se infirmă cele spuse de preşedinte şi susţinute cu documentele pe care le-a prezentat aseară, în emisiune', a declarat marţi la Realitatea tv deputatul Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997 - 2001, fapt care explică ''propulsarea'' acestuia la Parchetul General

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2014
un om cinstit...
Ponta este un oportunist si un comunist care isi apara propriile interese. Daca nici presedintele Romaniei nu are dreptul sa afle informatii secretizate, ce facem? SIE/SRI devin structuri informationale care lucreaza pentru cine? Prin hotararea aia de guvern facuta de Ponta impreuna cu Melescanu exact asta face, creeaza precedentul de a ascunde informatii pana si sefului statului, lasand clar liber la jocuri (posibil) murdare a serviciilor de informatii si/sau a celor care le conduc. Sunt curios cum ar fi reactionat un presedinte al Frantei, un prim ministru al Marii Britanii sau un presedinde al SUA? Cum ar fi reactiona Putin daca fostul KGB i-ar fi spus ca nu poate sa-i dea informatia solicitata, vezi doamne, ca e impotriva unei hotarari de guvern. In primul tur votati pe oricine in afara de Ponta. In turul doi, votati pe oricine in afara de Ponta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ