ION CRISTOIU: BĂSESCU l-a făcut preşedinte pe PONTA

| 14 oct, 2014

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat pe blogul personal un editorial despre cum percepe dezvăluirea lui Traian Băsescu ce îl vizează pe Victor Ponta și potențiala calitate a acestuia de ofițer SIE, dar și care ar putea fi efectele unui astfel de anunț din partea șefului statului.

VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Cristoiu precizează că dezvăluirea făcută de Băsescu a fost una voită, pregătită înainte de participarea la emisiune, având în vedere documentele însemnate și aduse în platoul de televiziune.

Traian Băsescu a venit decis să facă dezvăluirea. Îl știu prea bine pe Traian Băsescu (i-am luat interviuri din 2004 pînă de curînd) ca să nu fiu convins că spune doar ceea ce vrea el să spună pe televizor. Telespectatorii au văzut c-a venit pregătit cu o mapă roșie, în care se aflau documentele cu pricina. Doar n-o să credeți că Traian Băsescu a cărat mapa cu el, zicîndu-și, să am argumente în caz de-mi scapă porumbelul din gură”, consideră jurnalistul.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Cu privire la impactul și efectele dezvăluirii lui Traian Băsescu, Cristoiu consideră că Victor Ponta va avea de câștigat, fără nicun fel de dubiu, după prezentarea acestor informații.

VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. ”N-am nici o îndoială că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE. Am scris de vreo cîteva ori despre asta. Numai că din punct de vedere juridic, în cazul Ponta, Traian Băsescu n-a dovedit nimic. Hotărîrea de Guvern, singura dovadă, poate fi oricînd explicată de Victor Ponta ca urmare a intervenției SIE de a secretiza și pe foștii ofițeri acoperiți, întrucît deconspirarea lor ar da mari bătăi de cap României cu aliații occidentali. Victor Ponta a lucrat în perioada respectivă cu procuroarea Tribunalului internațional Carla del Ponte. În orice moment, el ar putea spune că dezvăluirea ipostazei de ofițer acoperit pe lîngă Carla del Ponte ar face-o pe distinsa să se supere pe porcii de români care au spionat-o”, explică Cristoiu.

”Lui Victor Ponta, dezvăluirea nu-i va produce nici un rău electoral. Dimpotrivă.

VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Cînd a fost întrebat despre asta a răspuns că n-a fost ofițer acoperit, dar și dacă ar fi fost, tot n-ar recunoaște-o.Așa cred că va răspunde și acum. Desigur, fără a scăpa prilejul de a susține că Traian Băsescu e un iresponsabil că nu așa se poartă un președinte, că-i o dovadă în plus de nevoia unui președinte ca el, Victor Ponta. Potrivit Hotărîrii de Guvern, SIE va refuza să confirme sau să infirme dezvăluirea lui Traian Băsescu, argumentînd că e vorba de o informație clasificată.

(…) În concluzie, prin dezvăluirea de la Realitatea Tv, Traian Băsescu l-a făcut pe Victor Ponta președintele României!”, a mai adăugat Cristoiu pe blogul personal.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE între 1997 şi 2001

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ