Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta: Alocaţia de hrană pentru copiii din sistemul de protecţie va fi dublată

| 13 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că suma alocată pentru alocaţia de hrană în cazul copiilor din sistemul de protecţie va fi mărită de la opt lei la 16 lei.

Şeful Executivului a punctat că alocaţiile pe care statul le plăteşte pentru hrana zilnică a celor 60.000 de copii din sistemul de protecţie vor creşte începând cu 1 decembrie 2014.

"Din 2008 nu a mai reuşit nimeni să mai adauge niciun leu. Alocaţia de hrană e acum de 7-8 lei pe zi. Cred că orice om care trăieşte în România ştie că să hrăneşti un copil cu opt lei pe zi e imposibil. Să mărim cu un leu sau doi lei mi s-a părut jignitor pentru cel care are grijă de copil să îi spui că îi dai un leu sau doi. (...) Ajungem la 16 lei, dar vreau să spun însă următorul lucru: eu nu cred că 16 lei reprezintă o sumă suficientă, evident că e mult mai bine decât opt lei, dar tot nu cred că poţi să asiguri o alimentaţie extraordinară unui copil cu 16 lei. Măsura va fi aplicată de la 1 decembrie, intră pe deficitul de anul viitor', a afirmat premierul într-o emisiune la România TV.

Citeşte şi:  Victor Ponta despre numirea viitorului premier dacă va câştiga alegerile prezidenţiale

Totodată, prim-ministru la reiterat faptul că aproximativ 500.000 de copii din familiile cu venituri reduse, făcând referire la acele familii în care venitul este de până la 530 de lei pe membru de familie, vor primi alocaţii suplimentate de la stat, sumele urmând să crească de la 42 de lei la 84 de lei pentru fiecare copil, urmând ca măsura să intre în vigoare la 1 noiembrie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ