Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE între 1997 şi 2001

| 13 oct, 2014

Traian Băsescu a dezvăluit cine este ofiţerul acoperit care candidează la alegerile prezidenţiale. "Victor Ponta a fost ofiţer al SIE între 1997 şi 2001, de aici şi ascensiunea sa fulminantă".

"Ponta trebuie să recunoscă că a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de sector la Parchetul General. Nu ştiu dacă Ponta a avut misuni, iar dacă aş şti, n-aş putea să spun", a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Citeşte şi:  Alegeri prezidenţiale 2014.Ponta: Aştept de la Băsescu să spună cine e ofiţerul acoperit

"Am spus că voi vorbi despre procurorul acoperit. Din păcate, a fost evenimentul cu Turcescu şi n-am putut să vorbesc. Voi vorbi, pentru că am promis public şi o voi face, indiferent de costuri. Însă nu vor fi costuri legale", a punctat preşedintele.

Traian Băsescu a spus în emisiunea moderată de Rareş Bogdan că va dezvălui identitatea ofiţerului acoperit  până pe 2 noiembrie, dar după pauza publicitară s-a râzgândit şi a dezvăluit misterul lansat înaintea campaniei electorale.

"Eu îi voi face bine unui candidat, îl voi devoala fără să utilizez documente. Dar voi aduce argumente convingătoare. Serviciile de informaţii n-au voie să spună cine e ofiţer acoperit, ceea ce înseamnă că serviciile secrete să-şi facă ofiţeri în Parlament şi în Parchete, ceea ce este inadmisibil. Unde ajungem aşa? În câţiva ani, dacă dăm impresia că totul este secret şi merge în mormânt, înseamnă că dăm liber serviciilor secrete să se infliltreze oriunde vor ele şi să particpie la decizia politică. Este obligaţia mea să spun cine este cel care a fost ofiţer acoprerit, fără documente, dar cu argumente. Dacă spune, nu o să-i poată zâmbi niciun fost şef. Oamenii care au lucruri pe care nu le spun sunt vulnerabili. Vă spun din experienţă. Cred că la Marius Tucă am spus. Mă întreabă el: Domnul ministru, aţi avut vreo legătură cu Securitatea? Şi am spus o prostie, care mi-a fost utilă: Am spus: Domnule Tucă, am scris camioane de rapoarte cât am stat la Anvers.Dar rapoartele nu erau turnătorii. Mă întâlnisem cu câtve zile înainte cu un ofiţer de securitate care mi-a zâmbit complice. Ce făceam dacă spuneam nu, mai ales că CNSAS le-a găsit acum şi spre mânia lui Voiculescu, au constatat că nu erau turnătorii.

Candidatul să spună acum că a fost ofiţer pentru că îi va rânji ofiţerul când va fi preşedinte. Acum poate să-i zâmbească, cât e premier. Ponta trebuie să recunoscă că a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de sector la Parchetul General. Nu ştiu dacă Ponta a avut misuni, iar dacă aş şti, n-aş putea să spun. Nu am vorbit cu Ponta despre acest lucru. Ce ar fi putut să-mi spună. Dar asta arată implicarea serviciilor în politică. Au vulnerabilizat un serviciu, au evitat CSAT, Ponta, în înţelegre cu Meleşcanu. Meleşcanu e un complice total al lui Ponta. La un moment dat, a fost un senator PSD care a făcut o interpelare la adresa lui Ponta. Domnul Valer Marian l-a întrebat pe Ponta dacă a fost ofiţer în exact aceeaşi perioadă de care spun eu.În acea perioadă, Ponta era procuror, iar funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie. Deci serviciile au încălcat legea. Pe mine m-a deranjat cumplit jocul politic. Domnul Meleşcanu, un om în care am avut încredere, a făcut un joc politic de dragul unui politician. Nu sunt atât de supărat pe Ponta, cât sunt pe Meleşcanu. L-am întrebat pe domnul Meleşcanu dacă există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi în Guvern şi mi-a răspuns cu legea secretului de stat".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ