TRAIAN BĂSESCU, campanie pe faţă pentru Elena Udrea: Ponta şi Iohannis sunt mincinoşi şi corupţi

| 13 oct, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a făcut campanie electorală de la Palatul Cotroceni pentru Elena Udrea lovind în Viorel Ponta şi Klaus Iohannis, catalogându-i mincinoşi, corupţi, aroganţi.

"Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de o parte Ponta cu propagandiştii lui şi cu parlamentarii - pe de altă parte ACL-ul sau PNL-ul, cum se numeşte acum. Cele două tabere ăncearcă să mă aloce  celeilalte tabere. PSD spune că sunt în înţelgere cu Iohannis, ACL cu totţi propagandiştii lor - din păacate oamenii care au păretenţia că sunt de dreapta, deşi unii din ei până acum două luni nu ştiau cât de dulci să fie cu Ponta - propagă mesajul că preşedintele e în înţelegere cu Ponta", a declarat Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Acesta a declarat că o să-i dezamăgească pe unii şi pe alţii. "Nu-l susţin şi nu-l voi susţine pe Ponta şi nu am înţelegere cu el. Nu-l susţin şi nu-l voi susţine pe Iohannis şi nu am o înţelegere cu el. Amâmdoi sunt mincinoşi, corupţi. Sunt caracterizaţi de un oportunism", a spus acesta.

Acesta a adăugat că o va susţine pe Elena Udrea.

El spune despre Victor Ponta ca a scris în CV  a fost master la Catania. "Acum nu mai este. E uşor de verificat. Dl. Ponta este doctor. A plagiat. Ponta este corupt. A încercat să ascundă matrapazlâcurile cu KazMunay. România trebuia să primească 580 milioane dolari, a încercat să scoată o lege, am intervenit la CCR, s-a dovedit că un avea dreptul şi a scos o HG prin care în loc să ceară datoria de 580 milioane a fost de acord să primeasca doar 200 milioane, pe care până acum statul nu i-a primit. S-a încheiat un contract prin care se asigura un fond de investiţii de un miliard de dolari", a afirmat preşedintele.

Legat de Iohannis, Băsescu a vorbit de modul cum şi-a achiziţionat şase case. "Domnia sa (Iohannis, n.r.) din meditaţii a reuşit să-şi cumpere şase case în Sibiu. Vedem că astăzi se dă mare democrat de dreapta când în 2012 era mână în mânmă cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu pentru suspendarea preşedintelui", a spus Băsescu.

Conform acestuia suspendarea preşedintelui în 2012 în leagă definitiv. "Nu merită încredrerea românilor niciunul din ei doi. Românii se vor voncinge de asta dacă unul dine i va ajunge preşedinte. Calităţile lor şi umani, şi ca politicieni, şi lipsa de respect pentru ţară, dovedită în anul 2012, aroganţa nu îi fac pentru mine oameni. Dl. Iohannis, ştiiind că are un proces cu ANI, cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei? Arată oportunismul feroce. Dl. Ponta face pomeni electorale din bani împrumutaţi. Toată populaţia îi plăteşte campania lui Victor Ponta. Din păcate, se găsesc şi aşa-numiţi ziarişti de dreapta care susţin această teorie", a mai declarat Traian Băsescu.

Iată ce declaraţii a mai făcut Traian Băsescu:

- Din păcate, se găsesc şi aşa ziarişti de dreapta care susţin această teorie.

- Vai de capul românilor dacă unul dintre aceşti doi oameni va ajunge să fie preşednitele României. Eu le trag un semnal de alarmă extrem de clar: românii vor decide, dar să ştie ce aleg. La ce m-aş fi aşteptat: ca aceşti domni şi echipele de propagandă să discute subiectele serioase ale României.

- Rsping orice afirmaţie a domnilor propagandişti, indiferent de culoare lor politică, prin care încearcă să spună că din cauză că se bagă preşedintele nu se vede domnul Iohannis. Iohannis nu se vede pentru că e de nevăzut. E un oportunist.

- Ce aş discuta eu dacă aş fi candidat: m-aş referi la poziţia României cu privire la consolidarea justiţiei. M-aş referi la un lucru pe care astăzi prin atitudine, candidaţii îl pun sub semnul întrebării: consolidăm parteneriatul strategic cu SUA sau nu? Sau ne orientăm spre Berlin sau ne facem un ghiveci aşa în stil dâmboviţean? O astfel de abordare este una ticăloasă.

- România este într-o criză de credibilitate a statului de drept. Declaraţiile frecvente ale lui Ponta au lăsat foarte multe semne de întrebare cu privire la pactul de cooperare instituţională pe care l-am semnat cu Ponta. Oamenii aceştia nu răspund la principalele probleme.

- Cei doi îşi trimit toate panaramele parlamentare să se ocupe de Băsescu seară de seară la televizor. De fapt nu vor să vorbească despre problemele de fond. Înţeleg că Ponta vrea să fugă de proasta guvernare. Dar de ce nu vorbeşte Iohannis?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ