O nouă săptămână de campanie

| 13 oct, 2014

La zece zile de la debutul campaniei electorale putem observa că principalii candidați la alegerile din luna noiembrie au preocupări total diferite. Dacă Victor Ponta desfășoară acțiuni pragmatice pentru a sprijini eforturile de aderarea ale Republicii Moldova la spațiul comunitar  și bate țara în lung și în lat pentru a se întâlni cu cât mai mulți români, liderul liberal are o cu totul altă agendă.

La mai bine de o săptămână de la debutul campaniei electorale, în timp ce Victor Ponta sprijină parcursul european al Republicii Moldova, Klaus Iohannis își continuă periplul național pentru promovarea propriei cărți, în dauna popularizării viziunii pe care o are vizavi de Instituția Prezidențială.

După ce la sfârșitul săptămânii s-a făcut remarcat la Oradea prin întoarcerea spatelului în momentul în care detașamentul de onoare al Armatei Române se pregătea să defileze, liderul ACL a preferat să rămână în București pentru a nu mai comite gafe care să îi aducă oprobiul public. Astfel, în loc să își prezinte programul pentru România sau să ia pulsul țării, candidatul ACL la alegerile prezidențiale s-a închis într-o sală unde a participat luni la o discuție cu Florin Călinescu pentru a-și prezentat cartea „Pas cu pas”.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, campanie pe faţă pentru Elena Udrea: Ponta şi Iohannis sunt mincinoşi şi corupţi


În timp ce Klaus Iohannis și-a descoperit în campania electorală vocația de scriitor, motiv pentru care își promovează intens cartea, premierul Victor Ponta a efectuat o nouă vizită în Republica Moldova. Cu ocazia vizitei efectuate la sfârșitul acestei săptămâni, șeful Cabinetului a fost prezent la recepția donației realizate de statul român. Astfel, au fost donate 100 de microbuze pentru elevii de peste Prut, trei autobuze pentru teatre și 35 de autoturisme de teren Dacia Duster pentru instituțiile publice din Republica Moldova. Prezent la Chișinău, Victor Ponta a donat vineri un milion de euro pentru reconstrucția Sălii cu Orgă din Chișinău.

Citeşte şi: Klaus Iohannis nu ştie cât este salariul minim pe economie


După vizita efectuată la Chișinău, premierul român s-a deplasat la Cahul împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, unde au pus piatra de temelie a noului sediu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, pentru care statul român a contribuit cu 800.000 de euro. Totodată, Victor Ponta a anunțat că va sprijini financiar reabilitarea grădiniței din satul Porumbeni, din raionul Cantemir și să contribuie cu 700.000 de euro la renovarea Spitalului Mamei și Copilului din Capitala Republicii Moldova.

Citeşte şi: Iohannis recunoaște că numai gura e de programul lui


După întâlnirea trilaterală de la începutul lunii de la Kiev, la care a participat și premierul moldovean, Iurie Leancă, vizita efectuată de primul-ministru în Republica Moldova a avut ca scop reiterarea sprijinului pe care țara noastră îl acordă statului vecin pentru aderarea la Uniunea Europeană. „Trebuie să ne propunem ca, în 2019, când România va deține Președinția Uniunii Europene, Republica Moldova să devină membru al UE. Unii spun că acest scop este prea ambițios, dar în 2000 nimeni nu credea că peste șapte ani România va adera la UE", a ținut să precizeze la Chișinău șeful Cabinetului.

La zece zile de la debutul campaniei electorale putem observa că principalii candidați la alegerile din luna noiembrie au preocupări total diferite. Dacă Victor Ponta desfășoară acțiuni pragmatice pentru a sprijini eforturile de aderarea ale Republicii Moldova la spațiul comunitar  și bate țara în lung și în lat pentru a se întâlni cu cât mai mulți români, liderul liberal are o cu totul altă agendă. În loc să aibă ca principală prioritate în campanie electorală cetățeanul, Klaus Iohannis este rupt de agenda reală a cetățenilor, concentrându-se pe demersuri care nu au nimic în comun cu așteptările reale ale românilor de la un prezidențiabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2014
tadeus
Care
sunt acele activitati da pomeni electorale si cind va veni criza il va acuza tot pe Basescu sau pe cine
Ponta pierde alegerile cu tot cu Ghita si Sultanescu si sa va vad atunci
Inca odata PSD se dovedeste mincinos Politica lui Stalin de destramare a romanismului a fost aplicata de Iliescu la inceputul anilor 90 sa ne aducem aminte cu cita ura a condamnat Biserica Unita cu Roma la Baia Mare Cind a fost la beatificarea Monseniorului Ghica Iliescu statea in primul rind fara rusine Asta este PSD a bagat zinzanie in populatie si acum mitomanul Pontist ce vrewa sa pacaleasca si sa minta enoriasii.

Citeste mai mult: adev.ro/ndcc8l
Ponta: Cei ce cred în Dumnezeu sunt buni români şi nu va exista discriminare
adevarul.ro
Premierul Victor Ponta a adresat, duminică, de la Bistriţa, un mesaj de pace şi convieţuire tuturor cultelor din România, spunând că „toţi cei care cred în Dumnezeurespectă ţara şi legile“ sunt „buni români“ şi că „nu va exista niciodată nicio diferenţiere şi nicio discriminare“.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ