PSD lovește puternic în Băsescu. Solicitare de ultimă oră a lui Dan Șova

| 14 oct, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a solicitat marţi CSM să se autosesizeze în cazul Mircea Băsescu, în care preşedintele Traian Băsescu a catalogat ancheta DNA drept 'făcătură miliţienească'.

'Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a lansat ieri un atac incalificabil la adresa DNA, catalogând ancheta privitoare la fratele său, Mircea Băsescu, drept o 'făcătură miliţenească'. Presiunile la adresa Justiţiei şi a procurorilor, atacul la rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, toate acuzele pe care le-a formulat aduc grave prejudicii bunului mers al acestei anchete şi trădează o ingerinţă fără precedent a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în ancheta demarată de către DNA împotriva fratelui său. Formula în care a spus că, între fratele său şi Justiţie, alege Justiţia, a fost o altă minciună, fiind clar, după ziua de ieri, că domnul Traian Băsescu face orice pentru a discredita Justiţia. Solicit, deci, Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în acest caz, date fiind atacurile lansate ieri de Traian Băsescu la adresa procurorilor, alături şi de ameninţările fără perdea pe care le-a transmis către denunţătorii din acest caz şi a avocatului acestora', a afirmat Şova într-un comunicat remis presei.

Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern


Potrivit acestuia, 'prin astfel de atacuri nedemne pentru funcţia pe care o ocupă, Traian Băsescu vrea să compromită toate instituţiile statului român'.

'Preşedintele afectează grav credibilitatea instituţiei prezidenţiale, iar CSM este datoare să verifice acest caz. Nu este nici locul şi nici rolul Preşedintelui să facă astfel de aprecieri', a mai spus Şova. 

Preşedintele Traian Băsescu a spus luni despre dosarul de corupţie în care este judecat fratele său, Mircea Băsescu, că ar putea fi 'o făcătură miliţienească'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ