Cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul Hrebenciuc a fost trimisă Parlamentului

| 17 oct, 2014

Dosarul Romsilva. Ministerul Justiţiei a transmis vineri Camerei Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul parlamentarilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, au declarat oficiali ai Ministerului.

 

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor de păduri.

Citeşte şi: Romsilva: Afirmaţia că a fost un prejudiciu de 300 milioane euro este nefondată

Tiberiu Niţu a primit tot vineri această cerere din partea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă să admită o cale extraordinară de atac, pronunţând o hotărâre judecătorească (decizia nr. 231/ R/ 17.04.2012 a Tribunalului Covasna) în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (naşul de cununie al deputatului), în contradicţie evidentă cu principiile de drept, cu starea de fapt reală şi cu practica anterioară a aceloraşi judecători şi a tuturor celorlalte instanţe care soluţionaseră cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier şi 50 de ha de teren agricol pe raza judeţului Bacău, creând un prejudiciu în sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro.

Imediat după ce a obţinut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată', mai arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 2014
GYMY
se fini
HREBENCIUGULE - GATA S-A TERMINAT, TI S-A INFUNDAT, AI FACUT DESTULE JOCURI TIMP DE 25 DE ANI.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ