Călin Popescu Tăriceanu: Astăzi doctoratele se obţin mai uşor decât biletele de tramvai

| 16 oct, 2014

Candidatul independent la Preşedinţie susţinut de PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat joi, cu ocazia unei vizite la Institutul Naţional de Criogenie (ICSI) de la Râmnicu Vâlcea, că în prezent în România doctoratele se obţin mai uşor decât biletele de tramvai.

'Ceea ce văd aici la Vâlcea, noile tehnologii pe care le dezvoltă institutul în fizica atomică, în combustibil alternativ, în chimie este cu adevărat o muncă de apreciat pentru cercetarea românească. Într-un prezent în care doctoratele se obţin mai uşor decât biletele de tramvai, institutul de la Vâlcea dovedeşte contrariul. Mi-am amintit cum am obţinut eu lucrarea mea în vremuri în care doctoratul se obţinea pe baza unui proiect care aducea ceva nou în domeniul în care te specializai', a spus Tăriceanu.

El s-a interesat cu privire la proiectele la care lucrează ICSI Râmnicu Vâlcea şi numărul de salariaţi. 'Mă bucur foarte mult că proiecte cum ar fi reactoarele de la Cernavodă, laserul de la Măgurele, combustibilul regenerabil pentru industria auto, producţia de heliu lichid sunt printre proiectele pe care acest institut vâlcean le are în derulare. Tot respectul pentru munca celor care într-o mică insulă de ştiinţă în judeţul Vâlcea arată că România se înscrie pe o hartă internaţională a vectorilor de cercetare şi inovaţie în domenii pionierat ale ştiinţei', a mai spus preşedintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a început turneul electoral în judeţul Vâlcea vizitând ICSI Râmnicu Vâlcea, unde conducerea unităţii i-a prezentat fostului premier laboratoarele de producere a heliului lichid, laboratoarele de producere a pilelor de combustie, laboratoarele de testare ale calităţii vinului, secţia unde se produce apa medicală sărăcită în deuteriu şi proiectul celor patru laboratoare de temperaturi joase. 

ICSI Râmnicu Vâlcea are 230 de angajaţi, în majoritatea lor cercetători şi doctori în domeniile fizicii şi chimiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
andrei m
Acesta problema a sistemului universitar devenit o afacere trebuie adusa si in discutiile publice. Ma bucur ca cineva a observat aceasta problema si ca vorbeste despre ea la nivel politic. Cred ca poate fi numit ca inceputul unui demers pentru constientizarea si poate ulterior si combaterea problemei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ