Fără compasiune, la președinție e pustiu

De la episodul ”politrucului” până la cel în care același sublinia că până și unui politician se cade să-i fie lăsată o fărâmă de... viață publică, ideea care persistă este că Ghiniohannis are nevoie de un translator cu viteză de reacție peste medie.

Partizanii lui Ghioniohannis au sărit ca arși să justifice, scuze sau măcar să explice acceptabil episodul compromițător desfășurat în studioul Gândul, alături de Claudiu Pândaru. Pentru că povestea cu ”omul faptelor, nu al vorbelor” era cam fumată, majoritatea a încercat să explice scena prin ”inaderența” lui Ghiniohannis la sinuozitățile limbii române. Explicația nu prea ține. L-am văzut și revăzut pe candidatul ACL în coliziunile sale cu nuanțele unei limbi pe care, într-adevăr, nu o stăpânește la un nivel acceptabil. De la episodul ”politrucului” până la cel în care același sublinia că până și unui politician se cade să-i fie lăsată o fărâmă de... viață publică, ideea care persistă este că Ghiniohannis are nevoie de un translator cu viteză de reacție peste medie.

Iar în acest caz, explicit, Ghiniohannis a avut de răspuns unei întrebări simple, directe, fără complicații: Ce le transmiteți profesorilor? Dacă răspundea ”multă ciocolată!” am fi fost poate de acord că edilul Sibiului n-a înțeles întrebarea. Ghiniohannis a înțeles însă foarte bine și, în plus, a răspuns instinctiv, exact cum ți se cere la un interviu de angajare. Dovadă că i-a și picat fisa și a început jenat să se justifice. Or, într-un astfel de caz cine se scuză, mai rău se acuză. Dacă Pândaru ar fi avut în platou un comediant, nimeni nu ar fi insistat să ia de bun ceva ce nu poate fi mai mult de o simplă mostră de spontaneitate și umor, chiar dacă prea negru. Un comediant este torturat de poanta pe care trebuie să o spună, atunci, pe loc și cu orice preț. Un președinte de stat însă va fi deseori în situația să-și cumpănească fiecare virgulă a unor declarații la care este posibil să lucreze o armată de consilieri.

Ghioniohannis a scăpat deci exact ce avea în gușă și, ca-n bancul cu pasărea care pe limba ei piere, și-a cam luat Auf Wiedersehen cu această declarație de la procente importante, aparținând mai ales celor care au realizat brusc că în persoana sa vor avea probabil un președinte lipsit de tact, compasiune și empatie. Mai mult decât atât, colegii săi din alianță vor fi realizat și ei că nu prea există un politician mai năpăstuit decât acela care nu înțelege că în primul rând trebuie să se adreseze și să obțină sprijinul și voturilor din breasla proprie, în cazul de față al profesorilor. Nu credem că ne permit regulile jurnalismului să menționăm aici ce considerăm că a obținut Ghioniohannis de la profesori, cu vârf și îndesat, ca răspuns la ofensa amintită...

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Ambasadorul
noi il vrem pe Dl Ghita presedinte PSD ,chiar daca sa zicem ,Ponta nu iese...
este un baiat tanar,inteligent,are bani,nu este pesedist din nastere...
este dispus sa se alieze cu oricine in viitor ,pana in 2016 si dupa,pentru tara si nu pentru afacerile dumnealui..
votam in filiala noastra..Dl Ghita Presedinte PSD!!!
din acest moment,alegerile pentru Presedentia Romaniei nu-i mai intereseaza pe cei 7,4 milioane de romani de toate nationalitatile..
22 oct, 2014
nepotul lui cantautor
nene Fery,
bunicul este plecat la plantat pomi
a zis ca stiti exact semnificatia
mi-a transmis sa va rog sa-mi spuneti daca interviul ala cu mama Dlui Ponta,care a aparut pe piata,este "realizat" tot de dumneavoastra..cand erati la BBC?
mi-a zis ca sunteti un om de isprava,aveti ce aveti cu oamenii politici,noua,ne doriti in principiu, numai de bine..
multumim si salutari de la bunicu'
17 oct, 2014
Ion
Johanisss
Un malai mare lent la minte si arogant este exact ce asteapta Basescu sa devina presedinte; este perfect manipulabil. Pentru romani ar fi o alta catastrofa.
17 oct, 2014
cantautor
Revin si sunt obligat sa constat din nou ca :din momentul cand fostul sot al Dnei Udrea si prietenul si fostul angajator al avocatului Ponta,amicul lui Nastase,are probleme....s-a mai indulcit putin tonul pe aici...pe la D.Slugarescu...
(referitor la Dna Elena,amica mai veche si a Dlui Ghita)
ce sa fie,ce sa fie....?
toate tunurile pe Iohannis,ar parea in regula,fiind al doilea clasat in sondaje,dar parca mai este ceva...
sa vedem si urmatorul editorial al autorului "piticului porno" si ne vom face o imagine mai clara ..
stati pe aproape,nici nu stiti ce pierdeti...
17 oct, 2014
o_O Spasmotescu
Sa nu dai coltu
fara sa-mi lasi adresa exacta unde ai locul de veci, sa-ti aduc o salata verde si o lumanare, pentru toate vomele postate ca ceasu de vreo doi ani. Daca-ti puneam dinam reziliam pana acum contractul cu ENEL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ