Cât costă un kilometru din Autostrada Sebeş - Turda

| 23 oct, 2013

Termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul procedurii 'Proiectare şi execuţie Autostrada Sebeş - Turda, loturile 1,2,3,4' este 29 octombrie, costul unui kilometru de autostradă urmând să fie sub nivelul de 7,8 milioane de euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

"Conform procedurii de atribuire aflată în derulare, în conformitate cu fişa de date a achiziţiei, valoarea de licitaţie este de 550 milioane euro pentru toţi cei 70 kilometri de autostradă. Acest lucru înseamnă 7,8 milioane de euro/ km. Având în vedere faptul că licitaţia este degresivă, adică ofertanţii vor licita în jos, este evident că la deschiderea ofertelor preţul per km să fie mult inferior sumei de 7,8 milioane euro", se arată în comunicatul citat.

CNADNR a anunţat, în 11 octombrie, că termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş - Turda a fost prelungit până pe 28 octombrie 2013, din cauza managementului defectuos din unele compartimente ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

"Pentru o analiză corectă a elementelor ce au cauzat această prelungire, ieri, 10 octombrie 2013, directorul general al companiei, Narcis Neagă, a instituit o comisie de disciplină în cadrul căreia vor fi verificate următoarele persoane considerate responsabile în acest caz: Emil Rusoiu, fost director al Direcţiei Autostrăzi Finanţate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, şef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, Radu Andronic, fost director general - adjunct Proiecte cu finanţare externă şi Florina Ghizolu, şef serviciu în Direcţia Tehnică", se menţiona într-un comunicat al CNADNR, remis AGERPRES în 11 octombrie.

În luna iulie, CNADNR a anunţat că organizează licitaţie deschisă pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Sebeş - Turda, loturile 1, 2, 3 şi 4, valoarea estimată a contractului, fără TVA, depăşind 2,481 miliarde de lei.

Potrivit unui anunţ de participare, postat pe 20 iulie site-ul e-licitaţie.ro, obiectul contractului îl reprezenta proiectarea şi execuţia a 70 de kilometri de autostradă între Sebeş şi Turda, în judeţele Cluj şi Alba.

Contractul se află sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi este împărţit pe loturi. Contractul este finanţat din Fondul de Coeziune (85%), în cofinanţare cu bugetul de stat (15%).

Procedura urma să fie tip licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire preţul cel mai scăzut.

Potrivit ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, autostrada Sebeş-Turda trebuie finalizată până în 2016.

"În luna iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă, până în decembrie vom avea terminate procedurile de licitaţie şi de atribuire, vom avea un contract semnat. Suntem obligaţi să terminăm autostrada până în 2016, pentru că am reuşit să o băgăm pe alocarea financiară 2007 - 2013, pe facilitatea N+3. Deci, va trebui terminată până în 2016", a explicat ministrul în luna iunie a acestui an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ