Cât plăteşte TVR pentru emisiunea în care liderul TSD, Mihai Sturzu, este invitat permanent

| 19 noi, 2013

Potrivit contractului semnat între TVR şi casa de producţie Indie Studio, obţinut în exclusivitate de Evenimentul Zilei, televiziunea publică va realiza un program intitulat "În ţara minunilor", prezentat de Dana Nălbaru şi Florin Groza, iar şeful TSD, Mihai Sturzu va fi invitat permanent. Toţi trei sunt membri ai trupei HI-Q. Costul unei ediţii se ridică la 12.000 euro, fără TVA, contractul fiind semnat pentru 12 ediţii.

"Programul va avea 12 ediţii, costurile fiind următoarele: cheltuieli directe: 1750 euro- ediţie şi servicii de producţie internă- 6216 euro- ediţie, la care se adaugă 3720 plus TVA lei - ediţie, reprezentând plata pentru contribuţia partenerului la realizarea emisiunii. Total general- ediţie: 11686 euro-ediţie", se arată pe prima pagină a contractului, conform EVZ.

Contractul a fost semnat din partea televiziunii publice de Claudiu Săftoiu, directorul TVR şi se precizează că proiectul se va derula în perioada octombrie-decembrie 2013.

În ceea ce privește votul din Consiliul de Administrație al TVR asupra contractului, au fost înregistrate 3 voturi împotrivă( Radu Carp, Ada Meseșan și Romina Surugiu), 2 abțineri( Valentin Nicolau și Nicoleta Nicolicea) și 8 voturi pentru, printre care și Claudiu Săftoiu și Lucia Hossu Longin.

Aici puteţi vizualiza mult discutatul contract


Bugetul emisiunii defalcat


 

Mihai Sturzu a infirmat acuzaţiile Elenei Băsescu

Liderul TSD, Mihai Sturzu, a declarat pentru Obiectiv.info că nu primeşte niciun ban pentru participarea sa la emisiunea
"În ţara minunilor". "Eu de la formaţia Hi-Q nu mai iau niciun ban de aproximativ un an de zile. Principalul motiv pentru care particip la această emisiune este acela de a nu întări speculaţiile care s-au făcut în trecut de destrămăre a trupei".

 

Cum arată nota de fundamentare din contractul prezentat de EVZ


"Am observat astazi ca d-na EBA sta prost nu numai cu limba romana, ci si cu adevarul. Minte cu o nerusinare demna de numele pe care il poarta si de partidul din care face parte, spunand: "Astfel, Mihai Sturzu, un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro."

1. Nu am emisune la TVR.

2. Colegii mei, Dana si Florin (alaturi de colegii nostri instrumentisti) prezinta emisiunea "In Tara Minunilor", la TVR 2, in fiecare joi seara. (asta a fost promo, bineinteles).

3. Ma duc (din cand in cand) la emisiune si mai cant cu ei sau mai stau de vorba cu un invitat tocmai pentru ca presa tabloida sa nu scrie ca trupa Hi-Q s-a destramat. Sunt alaturi de colegii mei din loialitate fata de ei si din respect pentru fanii trupei Hi-Q.

4. SOC !!! BOMBA !!! Neavand contract cu TVR-ul, habar nu aveam despre ce suma e vorba si m-am mirat si eu cand am vazut 140,000 EUR. L-am intrebat pe Florin cati bani primesc pentru emisune. Fiti atenti: Dana si Florin (prezentatori), trei muzicieni instrumentisti (bandul emisiunii), un sunetist si doi tehnicieni plus echipamentul de sonorizare = 2,600 EUR/editie. In total, opt oameni. Intrebati-l pe Smiley cat primeste la Pro TV! Imi e rusine sa spun, dar asta ii face pe colegii mei cel mai slab platiti prezentatori TV din Romania, din pacate", puncta pe pagina de Facebook Mihai Sturzu.

 

EBA a lansat informaţia pe "piaţă"

"Ce nu ştiu însă oamenii e că, în timp ce pentru programele importante nu se găsesc bani, sunt fonduri suficiente pentru cântăreţii PSD. Astfel, Mihai Sturzu, un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro. Aţi citit bine: un deputat PSD primeşte bani de la TVR ca să facă o emisiune de televiziune! Şi banii nu sunt deloc puţini: vreo 10.000 de euro pe emisiune. Ceea ce-l transformă brusc într-unul dintre cei mai bine plătiţi prezentatori din România. Şi toate astea pentru că în fruntea televiziunii publice avem un meloman cu prenume predestinat: Elvis", nota Elena Băsescu pe propriul site.

Tag-uri: mihai sturzu, TSD, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ