Cât se stă în anticameră la Oprescu în funcţie de câtă şpagă dai

| 07 sep, 12:03

Amănunte halucinante ies la iveală din referatul întocmit de procurorii DNA în cazul reţinerii primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Unul dintre denunţătorii din dosar, funcţionar în cadrul primăriei, a scris în declaraţie cum a evoluat timpul de aşteptare pentru a intra în audienţă la primar înainte şi după ce a început să-i dea mită acestuia.

Declaraţia dată de unul dintre denunţătorii din dosar, director în Primăria Capitalei, arată schimbarea de atitudine a lui Sorin Oprescu înainte şi după ce a început să ia mită. Directorul le-a spus procurorilor că, aflând că Oprescu nu îl agreează şi vrea să-l schimbe din funcţie, s-a întâlnit cu acesta să tranşeze problema şi a discutat şi cu apropiaţi ai primarului, de la care a aflat că ar fi indicat să-i dea mită primarului, care "nu primeşte decât euro".

"În consecință, de la finalul anului 2012 (…..) a solicitat sume de bani de la contractorii privaţi aflaţi în relaţie contractuală cu C.C.P.B.P.B (Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia - n.r.) în numele inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA și, din aceeaşi perioadă, a început să dea din aceste sume de bani Primarului, remiţându-i 90% din tot ceea ce încasa drept mită de la contractorii privaţi", a declarat denunţătorul la DNA.

Citeşte şi: UPDATE. Afaceristul Claudiu Bengalici a fost reţinut de DNA în DOSARUL OPRESCU

După ce metoda a devenit rutină, denunţătorul, şeful Centrului de Cultură Palatele Brâncoveneşti, a constatat o schimbare majoră în atitudinea primarului Oprescu de el. Nu numai că nu a mai încercat să-l dea afară, dar Oprescu a devenit mult mai receptiv la solicitările directorului, iar contractele semnate de Centrul de Cultură palatele Brâncoveneşti primeau finanţare cu prioritate.

Dacă înainte de a intra în relaţii de afaceri cu Sorin Oprescu, directorul stătea cu orele la uşa acestuia pentru o audienţă, când a început să-l mituiască pe primar timpii de aşteptare s-au redus la câteva minute, potrivit declaraţiilor din referatul DNA.

"Printre diferențele notabile în comportamentul Primarului pe care (.....) le-a observat după ce a început să-i remită mită Primarului se numără:

- reducerea timpului de așteptare în anticamera inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA de la 4-5 ore la 3-5 minute, acesta din urmă chemându-l în biroul său cel mai adesea imediat ce îl observa.

- Primarul este mai deschis faţă de (.....). De altfel, acum câteva zile şi (.....) i-a spus că, atunci când îi prezintă Primarului o virare de credite pentru A.C.C.U şi îi spune că aceasta este pentru „(.....) de la cimitire”, Primarul semnează imediat", a scris denunţătorul.

După ce contractele cu Centrul de la Mogoşoaia s-au încheiat, Sorin Oprescu a luat decizia de a-l muta pe director la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, unde de asemenea se semnau contracte bănoase. Potrivit informaţiilor apărute în presă, este vorba despre Cornel Popa Bogdan, care pe site-ul Primăriei Capitalei apare ca angajat atât al Centrului de Cultură Palatele Brâncoveneşti, cât şi al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor.

Citeşte şi: C.T. Popescu despre flagrantul primarului Sorin Oprescu:Nu există justificare pentru o asemenea sumă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 21:47
neghinita
prosperitate
Gandeste in totdeauna pozitiv si ia anuntul meu ca fiind benefic pentru tine.
Alatura-te unei comunitati care te va invata sa pui bazele viitorului tau financiar.
Avem cursuri gratuite cu o multime de lucruri noi,pe care nu le intalnesti la tot pasul.
Vei avea numai de castigat.
Incearca si cere informatii amanuntite la adresa :
[email protected]
10 sep, 21:44
neghinita
Incearca !
Gandeste in totdeauna pozitiv si ia anuntul meu ca fiind benefic pentru tine.
Alatura-te unei comunitati care te va invata sa pui bazele viitorului tau financiar.
Avem cursuri gratuite cu o multime de lucruri noi,pe care nu le intalnesti la tot pasul.
Vei avea numai de castigat.
Incearca si cere informatii amanuntite la adresa :
[email protected]
09 sep, 17:43
Opris
oferta de munca,la domiciliu
***BUNA! Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi
Pentruca,la noi, suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ