Cât teren lucrează străinii în România

| 17 iun, 2014

Ingleby, un grup internaţional de ferme de familie originare din Danemarca, a urcat puternic în clasamentul companiilor cu cele mai mari exploataţii agricole din România.

Grupul danez de ferme de familie Ingleby controlează, prin intermediul firmei Crosswind SRL, a patra cea mai mare exploataţie de teren agricol din România, potrivit datelor furnizate ECONOMICA.NET de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Compania deţinută, conform datelor ONRC, de Green Gate SRL cu 75% din acţiuni şi Ingleby Denmark A/S, a solicitat pentru campania 2014 sprijin financiar pentru schema de plată unică pe suprafaţă pentru aproximativ 11.130 de hectare, cu peste 6% mai mult decât în campania agricolă 2013. Anul trecut, Ingleby, care controlează 100% din acţiunile Green Gate SRL, era pe poziţia a opta în clasamentul proprietarilor de exploataţii agricole. Cross Wind SRL, care deţine în judeţul Timiş culturi vegetale şi ferme de animale, a raportat anul trecut afaceri de aproximativ 6,5 milioane de euro şi  o pierdere de 670.000 de euro.

Străinii cu ferme în România

În afară de CrossWind, alte trei mari companii cu capital străin controlează suprafeţe de mii de hectare de teren în România. Prima:Emiliana West Rom SRL, deţinută de omul de afaceri italian Martini Luciano, care administrează, potrivit APIA, 10.529 de hectare de teren în judeţul Timiş, ceva mai puţín decât anul trecut când a cerut subvenţii pentru 10.615 hectare.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ