Cătălin Ivan: PE are datoria să ia atitudine când oameni precum Nigel Farage îi jignesc pe români

| 15 ian, 2014

Cătălin Ivan, liderul eurodeputaţilor PSD, a atras atenţia în plenul Parlamentului European că această instituţie are datoria să ia atitudine şi să sancţioneze declaraţiile jignitoare la adresa cetăţenilor europeni, cum au fost cele ale liderului UKIP, Nigel Farage, la adresa românilor şi bulgarilor.

Cătălin Ivan a susţinut că în spatele 'delirului anti-european al celor de la UKIP' se află 'incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a unor politicieni din Marea Britanie care nu reuşesc să aducă soluţii pentru concetăţenii lor'.

"Delirului anti-european al celor de la UKIP nu-i putem aduce decât contraargumente logice. Dar nu contează, pentru că în spatele acestui delir anti-european se află incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a unor politicieni din Marea Britanie care nu reuşesc să aducă soluţii pentru concetăţenii lor.

Avem obligaţia în Parlamentul European, pentru că este singura instituţie aleasă direct de cetăţenii europeni, să luăm atitudine când un singur cetăţean european este jignit şi umilit de la această tribună. Când milioane de cetăţeni europeni - români, bulgari, polonezi - sunt jigniţi şi umiliţi de la această tribună, avem cu atât mai mult obligaţia să luăm atitudine şi să sancţionăm astfel de declaraţii", a susţinut Cătălin Ivan în plenul reunit la Strasbourg.

Europarlamentarul PSD a mai subliniat că există numeroase studii care certifică faptul că românii şi bulgarii care lucrează în Marea Britanie aduc beneficii ţării gazdă.

"Legat de declaraţiile domnului Farage şi ale celorlalţi de la UKIP: sunt foarte multe studii - nu ştiu pe care să-l citez; studii făcute în Marea Britanie, în România, în Bulgaria, de Comisia Europeană - care arată contribuţia celor care merg din România şi Bulgaria şi muncesc în Marea Britanie. Faptul că sunt mai mulţi bani pe care îi dau acolo decât iau din Marea Britanie, aportul lor la creşterea Produsului Intern Brut, o spun chiar oamenii de afaceri din Marea Britanie", a susţinut liderul delegaţiei PSD.

În cadrul intervenţiei sale, Cătălin Ivan a făcut o referire şi la Elmar Brok, susţinând că delegaţia social-democrată era pregătită să meargă la biroul europarlamentarului PPE pentru a-şi 'lăsa amprentele'.

'Am înţeles de la domnul Brok că s-ar putea să nu mai fie nevoie să ne amprentăm. Noi, delegaţia social-democrată din Parlamentul European, eram pregătiţi să trecem pe la biroul domniei sale să ne lăsăm amprentele. Dacă e nevoie, ştie unde să ne găsească', a afirmat Cătălin Ivan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 2014
dan
Oare ce i-a adus pe cei din tarile civilizate la disperare, astfel, incat sa ceara amprentarea sau masuri drastice de limitare a accesului romanilor si bulgarilor in tarile lor ?! Ne facem ca nu vedem nicio legatura intre puhoiul de tigani sau de romani neispraviti , care comit fapte ce depasesc in gravitate toate faradelegile ce le comit cei mai rai magrebieni de la ei. Daca mai si vad destrabalarea televizionistica a la "intact" si a altor mijloace media, atmosfera generala de pe strazile Romaniei, calitatea mizerabila a majoritatii oamenilor politici.... ce-om vrea ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ