Cătălin Drulă, către Marcel Boloş: Sunteţi unealta cu care Ciolacu guvernează prin decret

| 30 oct, 18:39

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, este unealta cu care premierul Marcel Ciolacu guvernează România prin decret, a declarat luni liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, la dezbaterea moţiunii simple de către plenul Camerei Deputaţilor.

 

"Am auzit mai devreme o suită impresionantă de minciuni în ceea ce priveşte guvernarea fiscală actuală a României. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră în aceste luni, de când sunteţi ministru al Finanţelor, nu şi-a permis nimeni să facă în 30 de ani - şi n-au fost numai guvernări bune sau excepţionale, n-au fost numai oameni la care ne uităm în urmă cu stimă şi mândrie - dar nu şi-au permis să meargă până acolo unde aţi mers dumneavoastră. Aţi dat ordonanţe de urgenţă peste ordonanţe pentru a vă da derogare de la legile României. Practic guvernaţi fiscal, în momentul de faţă, în afara Constituţiei. Suntem pe 30 octombrie şi n-aţi publicat încă raportul semestrial cerut de Legea responsabilităţii fiscal-bugetare care avea termen până la sfârşitul lui iulie. Cine vă credeţi? Poate pe mulţi îi păcăliţi. (...) Sunteţi unealta cu care Marcel Ciolacu a ajuns să guverneze România prin decret", a declarat liderul USR.
Potrivit acestuia, "nu mai contează nimic, nu mai contează de unde vin banii şi unde se duc, nu mai contează Parlamentul cel trecut în Constituţie ca fiind cel care decide aceste alocări".
"Aţi gestionat un buget mincinos. Bugetul adoptat de dumneavoastră cu largă o majoritate este unul mincinos, cu venituri supraestimate şi cheltuieli subestimate. V-aţi referit la preluarea guvernării, aţi spus: "Eu am preluat lucrurile într-o situaţie foarte grea". Cine a guvernat un an şi jumătate înainte? Guvernul Ciucă, da? PSD şi cu PNL. Sunteţi de doi ani la guvernare şi în gura voastră se aude doar un USR. Nu vă crede nimeni. Realitatea este că românii trăiesc din ce în ce mai prost, realitatea este că aţi crescut taxele peste noapte. De mâine, de poimâine se aplică taxele crescute pentru IT-işti, pentru cei din construcţii, pentru cei din agricultură şi alimentaţie", a subliniat Cătălin Drulă.
El i-a transmis ministrului Finanţelor că "nu merge la infinit să-ţi baţi joc de oameni şi de Codul Fiscal".
"Cine a dat pentru cei din agricultură şi industria alimentară facilităţile? (...) Au fost date în Guvernul 2022 de Ciucă şi scoase de Ciolacu, un an mai târziu. Asta este seriozitatea pe care o aveţi şi poate că mediul de afaceri este anesteziat, şi poate că vă gândiţi că merge la infinit ulciorul la apă. Nu merge să-ţi faci joc la infinit de oameni care trăiesc în fiecare zi mai prost. (...) Vă gândiţi la familiile lor?", a precizat parlamentarul USR.
Drulă i-a spus ministrului Finanţelor că are numele "pe zeci de ordonanţe de urgenţă" şi l-a avertizat că într-o zi va răspunde.
"Aţi umplut administraţia românească, aveţi numele pe zeci şi zeci de ordonanţe de urgenţă. Ştiţi foarte bine de ce - pentru că credeţi că vă scapă de responsabilitate, că există o decizie CCR, şi într-o ordonanţă de urgenţă poţi să treci orice porcărie, să încalci orice, că nu vei răspunde. Eu vă zic să aveţi un pic mai multă grijă cu asta. Republicile se schimbă. Şi Ceauşescu, şi alţii dinainte au crezut că n-o să răspundă. Nu poţi să-ţi baţi joc de o ţară, să subminezi economia naţională şi să crezi că nu vei răspunde. Cine vă permite dumneavoastră să nu faceţi rectificare?", a transmis liderul USR.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ