Cătălin Drulă: Preşedintele nu vede realitatea, avem cel mai scump Paşte din ultimii 20 de ani

| 13 apr, 20:42


Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut public că situaţia economică a României e foarte bună, în condiţiile în care românii au cel mai scump Paşte din ultimii 20 de ani, a afirmat, joi, liderul USR, deputatul Cătălin Drulă.

 

"Iohannis susţine că situaţia economică a României e foarte bună. Realitatea este că avem cel mai scump Paşte din ultimii 20 de ani. Poate dacă preşedintele s-ar mai da jos din avioanele de lux şi ar face piaţa ar înţelege ce trăiesc românii. Iohannis mai susţine că nu este nevoie de tăieri de cheltuieli. În realitate, guvernul lui Iohannis a cheltuit cu 23 de miliarde peste încasări în primele 3 luni. Deficitul a explodat. Preşedintele Iohannis ne-a spus azi că vrea SCUMPIRI în continuare, în locul soluţiilor corecte pentru români", spune Cătălin Drulă, într-o declaraţie de presă.
Potrivit acestuia, semnalul dat joi de Klaus Iohannis înseamnă "iresponsabilitate fiscală" şi va duce la devalorizarea leului.
"Preşedintele Iohannis a dat astăzi un semn clar de iresponsabilitate fiscală. Un om care nu înţelege economie reală, n-a lucrat în viaţa lui o zi acolo. Pentru orice investitor, semnalul este clar. Vom devaloriza leul oricât e nevoie pentru a alimenta din inflaţie cheltuielile pentru clientela de partid. Trăim zilele acestea apogeul guvernării specialilor, care sfidează oamenii care muncesc şi produc în România, fie că sunt în privat sau în sectorul public. Lupta din 2024 este crucială pentru recuperarea onestităţii şi a valorii banului şi muncii în România. Trebuie să ne luăm ţara înapoi de la cei care ne fură prezentul şi viitorul", susţine Cătălin Drulă.
În opinia preşedintelui USR, "singura soluţie pentru oprirea scumpirilor şi a inflaţiei este oprirea jafului de la buget, cu miliarde de lei date pe clientela de partid, pe pensii speciale, pe sinecuri şi contracte cu dedicaţie".
"În acelaşi timp, trebuie făcute reformele şi investiţi banii din PNRR şi redusă taxarea pe muncă", a menţionat deputatul.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că atâta timp cât mai are un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii în sistemul bugetar.
El a fost întrebat dacă situaţia economică în care este România impune tăieri de salarii şi concedieri în sistemul bugetar.
"Este într-adevăr o discuţie în spaţiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. (...) Treaba Guvernului este clar să creeze cadrul pentru ca aceşti bani să fie atraşi în folosul românilor. (...) Nu există nicio gaură. Trebuie corectate lucrurile şi pe colectare şi pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie folosiţi mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii", a spus Iohannis la Constanţa.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ