Cătălin Drulă: PSD este la guvernare şi nu face nimic, în timp ce România a ajuns în topul UE la scumpiri de alimente

| 14 feb, 16:07

Preşedintele USR Cătălin Drulă cere măsuri urgente de oprire a risipei de la buget şi de scădere a taxelor pe muncă de la coaliţia PSD-PNL, în contextul în care România înregistrează recorduri de scumpiri la alimente şi a ajuns să fie pe primul loc în UE la creşterile de preţuri la unele produse.

 

Ultimele date publicate marţi de INS confirmă că preţurile alimentelor au explodat, iar români sunt printre cei mai săraci din Europa, arată USR, într-un comunicat de presă.
Ministrul PSD al Finanţelor, Adrian Câciu, a scăpat economia din mână şi România este în rândul ţărilor cu cea mai mare inflaţie din UE. În luna ianuarie 2023, rata anuală a inflaţiei la produsele alimentare a ajuns la 22,5%, comparativ cu ianuarie 2022.
„Marcel Ciolacu tot vorbeşte pe la televizor despre ce o să facă PSD, dar PSD este deja la guvernare şi nu face nimic. Scumpirile nu se mai opresc, nivelul de trai scade. Nu există urgenţă mai mare în prezent decât oprirea scumpirilor. Asta trebuie să fie prioritatea oricărui guvern şi asta înseamnă că statul trebuie să îşi reducă cheltuielile şi să stimulăm producţia. Lor în momentul de faţă le convin scumpirile, Câciu se bucură de scumpiri, pentru că baza de taxare este mai mare şi vin mai multe fonduri la bugetul de stat”, a afirmat Cătălin Drulă, conform sursei citate.
USR solicită Guvernului PSD-PNL să oprească politicile fiscale dezastruoase care duc la creşterea continuă a preţurilor la alimente şi prăbuşirea nivelului de trai în România.
„Românii nu îşi mai permit să plătească aceste preţuri imense, iar Guvernul PSD-PNL nu face nimic pentru a-i ajuta, ci introduce noi creşteri de taxe şi impozite. Cheltuielile statului sunt tot mai mari, din cauza sinecurilor create pentru apropiaţii PSD şi PNL şi a pensiilor speciale, iar deficitul şi datoriile României cresc continuu. Soluţiile pentru depăşirea actualei crize economice sunt oprirea risipei din bani publici şi reducerea taxelor pe muncă, dar PSD şi PNL au blocat în Parlament proiectele USR care încercau implementarea acestor măsuri”, mai indică sursa menţionată.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ