Cătălin Drulă, reacţionează la neparticiparea lui Virgil Popescu la dezbaterea moţiunii simple: Laşitatea nu are limite

| 29 iun, 20:03

„Datorită unor alte angajamente importante, confirmate ulterior”, Virgil Popescu dă bir cu fugiţii din nou de la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva lui, a afirmat preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă.

 

Partidul critică motivele invocate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a fugi din nou de dezbaterea moţiunii simple depuse de USR împotriva lui.
„USR consideră inadmisibilă absenţa ministrului Energiei din Parlament, pentru a treia oară în decurs de doar câteva luni, şi condamnă refuzul coaliţiei securisto-socialiste de a reprograma dezbaterea moţiunii pentru ziua de astăzi, adică ultima zi în care a fost stabilită şedinţă de plen în Parlament în această sesiune parlamentară. Practic, coaliţia PSD-PNL-UDMR a anulat şansele ca Virgil Popescu să dea explicaţii, până la toamnă, pentru criza în care a aruncat sistemul energetic”, arată partidul, într-un comunicat de presă.
„Motivele invocate de domnul ministrul «săptămâna viitoare» sunt cel puţin hilare. În răspunsul său scris către Parlament, Virgil Popescu ne informează, practic, că a avut nişte «angajamente importante», pe care le-a «confirmat ulterior». Ulterior a ce? A primirii invitaţiei de a se prezenta la tribuna Parlamentului pentru a da explicaţii pentru dezastrul pe care l-a girat în energie şi pentru care românii scot zilnic mai mulţi bani din buzunare? Nu doar incompetenţa este gravă în cazul domnului ministru, ci şi lipsa sa de coerenţă”, a declarat preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă, conform sursei citate.
În lipsa unei agende publice a domnului ministru al Energiei, se poate constata pe Facebook că Virgil Popescu a sărbătorit astăzi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi de aceea nu s-a putut prezenta în Parlament, mai indică sursa citată.
Prin urmare, până în toamnă, un ministru PNL care este de trei ani în funcţie şi care a distrus domeniul energetic va sta liniştit graţie PSD-PNL-UDMR care s-au asigurat să calce în picioare orice instrument democratic şi, practic, interesul oamenilor.
Ministrul Energiei Virgil Popescu a făcut, din nou, o informare către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în care a precizat că nu poate participa la dezbaterea de miercuri a moţiunii simple a USR la adresa sa. El a cerut amânarea dezbaterii la o dată ulterioară. Nici luni ministrul nu a putut lua parte la discuţiile pe marginea moţiunii simple deoarece se afla la Luxemburg pentru a lua parte la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ