Cătălin Ivan a nimerit-o: vorbește gura fără Macovei în cazul Brok

Într-o singură direcție are și Traian Băsescu dreptate să se împăuneze. Absolut toți ”dreptacii”, ”portocalii” sau ”mișcător-popularii” pe care îi are în subordine sunt exact acolo. Adică sub nivelul șefului. Unul nu mișcă, a se citi nu-l duce mintea, din punct de vedere politic.

De bine, de rău, ca și Ceaușescu de altfel, Băsescu și-a dezvoltat un simț special, provenit pesemne din viclenie nativă. Președintele ”a prins șpilul” cum spun șmecherii prin cârciumile unde domnia sa se afuma pe vremuri, inclusiv cu Becali. Traian Băsescu știe să privească spre partenerii occidentali, încearcă să le ghicească intențiile și, de cele mai multe ori, a reușit să mimeze că le oferă exact ce își doreau aceștia. Nu este de mirare astfel că, în două mandate consecutive, Traian Băsescu a reușit să mimeze political corectness, luând mereu doleanțele și cerințele Bruxelles-ului drept scut. Când a fost nevoie, a dat și de la el, plătind un preț minor dar cu beneficii personale majore, să ne aducem doar aminte de atenționarea lui Lăzăroiu pe tema fotografiilor cu jurnaliști după gratii. Băsescu a recunoscut rapid situația de pe teren și a exploatat atât de bine elementul surpriză încât, la sfârșitul zilei, prea puțini s-au dumirit că, de fapt, Lăzăroiu n-ar fi trebuit ”atenționat” ci concediat de-a dreptul.

O situație actuală foarte asemănătoare, ne referim la amprentarea românilor, a fost rasolită magistral de Monica Macovei, unul din politicienii de dreapta la care, până nu demult, însuși Băsescu privea cu mare speranță. La nivelul său politic, nimic n-ar fi trebuit să o împiedice pe Macovei să recunoască că poziția lui Emil Brock este incorectă politic, deci de neapărat. Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al social-democraților, sesizează într-o postare de pe blogul personal, dar, mărinimos, o suspectează doar de ipocrizie. Macovei ”se face că nu înțelege despre ce e vorba, încercând să mute atenția în alte direcții” afirmă Cătălin Ivan, motivând mai apoi că ”de fiecare dată când românii sunt atacați, jigniți și denigrați, doamna Macovei preferă să se ascundă în spatele unor atacuri politice interne și să ia apărarea colegilor populari în loc să ia apărarea celor care au trimis-o în Parlamentul European. A demonstrat încă o dată că interesele politice de grup sunt cele pentru care luptă și nu interesele românilor.” Dar, ne întrebăm și noi, ce interese de grup ale popularilor europeni ar apăra în acest caz fostul ministru de Justiție, căci poziția lui Emil Brock este, precum am spus, de nesusținut și de neapărat. Orice interese ar exista în PPE, grupul popularilor va trebui mai devreme sau mai târziu să vină cu precizări și delimitări chiar împotriva propriului lor om. Mecanismele politicii occidentale sunt demult rodate în acest sens. Există undeva, pe un raft, o procedură de lucru și pentru această situație, precum pentru multe altele, nimeni nu va inventa roata. Se va deschide broșura de situații neprevăzute la capitolul ”Ce faci dacă cel mai slab pregătit membru din grup se lasă furat de peisaj?” Liderii PPE știu ce este și ce nu este corect politic, Monica Macovei, în schimb, habar nu are. Cătălin Ivan nu presupune, probabil din politețe, că Macovei atâta face, din punct de vedere politic. Mai mult nu poate, acesta este politicianul miracol de care povestea Băsescu la toată lumea, ea este ”Mama Omida” a reformiștilor din PDL, neprihănita politicii din România.

Vă propun să facem un salt peste politețea lui Cătălin Ivan, suficient pentru a sări direct la concluzia din încheierea textului său, de pe blog. Monica Macovei este ”un fost procuror comunist care semna mandate de percheziție în alb pe vremea lui Ceaușescu” și care ”îi acuză acum pe alții de <limbaj comunist>. Restul este tăcere sau mai bine zis durere. Cu așa lideri, dreapta lui Băsescu nici măcar nu stă să se nască. Este doar o simplă ocluzie intestinală.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 2014
cozia
ti ai facut perimetrul rosu ca la comunisti, vezi ca ti lipseste secera si ciocanul
am citit un articol scris fara ob iectivitate, deci autorul este un fals jurnalist, mai stii paote chiar plagiator cu diploma...
dar ce sa facem, mai dam si peste frustrati caci primul ar fi ponta, acesta zi de zi si mai ales la sedintele de guvern nu se mai opreste din acuzatii, exprimari pline de otrava desi e inregistrat si transmis live si la aude o tara intreaga... atunci cum sa se dezvolte o generatie mai ales cea nascuta dupa 89 care e martora doar la coruptie, aroganta , egoism de mahala reprezentat cu brio de urmasii comunistilor? tu autorule nu faci decat sa perpetuezi o stare de mizerie asta ca ti obtii spaga de salariu si atat.
ma intreb cati ani ai cum ai trait daca stii ce insemna inainte de 89 o cartela de alimente.
pai mai baiatule, un om cinstit care munceste cu adevarat nu ar profera atatea tampenii cum o faci si tu care tii tira la asa zisii politicieni , sa ti fie rusine.
sa stii ca in viata sunt scari de urcat si de coborat pentru fiecare, tu autorule care pui umarul la gretosii astia burtosi din parlament si figurinele de plastic si fitzoase din guvern sau europarlamentari care fac doar figuratie si dau din barba ca si tine ca niste papagali, inca o data, rusine sa va fie, nu faceti altceva, zi de zi, decat sa afundati si mai tare o romanie ingropata de criminalii comunisti dupa care te inspiri tu draga animalule autoo`¡r, mai tii minte, iliescu ne facea animale dupa revolutie si tu vii sa ma prostesti cu basescu comunist macovei ocluzie.... esti o epava care se agata cu lingusitul , esti un parvenit si nimc mai mult, faci umbra pamantului doar.Ma opresc caci imi vine sa vomez de atata prostie cata zace in tine.
09 ian, 2014
manni
hai monii
hai Monica si da-le in mu.yeuslamintilor,bolsevicihidosi,varanistipontosi!!
09 ian, 2014
sev
pentru autor si Ivan
Mancati amandoi mult si cu pofta.De ce nu vorbiti de activistii de partid si toti rahatii din esalonul communist?De ce cautati sa o denigrate pe Monica Macovei?Pentru ca doreste o tara curata fara lichele si fara scursuri?Bre nea autorul ia-l de mana pe Ivan si alegeti un loc cat mai inalt ,pentru sariturile voastre.Nu e de mirare ca am ajuns unde am ajuns,cu oameni ca voi bineinteles.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ