Cătălin Ivan: Băsescu e nervos că gazoductul Iaşi-Ungheni nu-i legat de numele său

| 20 sep, 2013

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că preşedintele Traian Băsescu este "nervos" pentru că proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni nu este legat de numele său şi încearcă, din acest motiv, să pună piedici.

"Spre deosebire de Traian Băsescu, cel care se pricepe doar la declaraţii frumoase despre relaţia cu Republica Moldova, Guvernul USL i-a sprijinit pe vecinii noştri cu lucruri concrete. Demararea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni este un pas foarte important către independenţa energetică a Republicii Moldova, un pas pe care noi l-am făcut, deblocând proiectul. Probabil că Traian Băsescu este nervos pentru faptul că acest proiect major nu este legat de numele său şi că USL a făcut mult mai mult pentru Republica Moldova decât fostele guverne PDL. De aceea încearcă să pună piedici", susţine Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.

Potrivit comunicatului de presă, "de când USL a venit la guvernare, sprijinul pentru Republica Moldova a devenit o prioritate constantă pentru România".

"Facem transfer de expertiză pentru pregătirea statului vecin în dialogul cu Uniunea Europeană; oferim 5500 de burse de studiu pentru anul şcolar 2013-2014; lucrăm la dezvoltarea unui mecanism de tip SMURD în Republica Moldova; îndemnăm companiile din România şi populaţia să cumpere produse moldoveneşti, în contextul embargoului rusesc. Sunt doar câteva direcţii semnificative pe care USL le urmează pentru sprijinirea vecinilor noştri, faţă de care atitudinea României s-a schimbat: acum avem fapte, nu vorbe!", susţine purtătorul de cuvânt al PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, vineri, că "poţi face spectacol" cu mineri la Roşia Montană, dar nu şi pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, şi că îi pare rău că "Ponta şi Leancă au fost la un spectacol public", referindu-se la prezenţa acestora la ceremonia de inaugurare a gazoductului.

El a mai spus că îi pare rău că Victor Ponta şi Iurie Leancă au luat parte la un spectacol public atunci când au participat la inaugurarea lucrărilor gazoductului. Preşedintele a mai spus, pe şantierul gazoductului Iaşi - Ungheni, unde nu a găsit niciun muncitor, că lucrările nu pot fi gata în decembrie, ci poate în februarie, adăugând că cei de la UE ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi minţiţi că se termină în decembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ