Cătălin Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu

| 04 ian, 2014

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, condamnă declaraţiile făcute de Elmar Brok, eurodeputatul PPE care a propus amprentarea imigranţilor pentru a putea fi identificaţi mai uşor cei care ajung în Germania doar pentru a beneficia de sistemul de asistenţă socială.

"Este extrem de îngrijorător faptul că, în Europa anului 2014, un membru al Parlamentului European poate scorni asemenea iniţiative. Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu, acolo unde aparţin ca mentalitate. Condamn ferm o astfel de iniţiativă, care intră în contradicţie flagrantă cu valorile europene în care credem cu toţii şi pe care trebuie să le apărăm cu orice preţ", declară Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă.


Cătălin Ivan le cere europarlamentarilor din PDL să ia atitudine faţă de Elmar Brok, având în vedere că acesta face parte din grupul PPE.

"Fac un apel către toţi eurodeputaţii PDL să nu închidă ochii la aceste provocări şi să ia cât mai repede atitudine faţă de colegul lor din PPE, Elmar Brok. Acum este momentul să arate tuturor interesele cui le apără în Parlamentul European: interesele românilor sau interesele lor de grup. În faţa unor asemenea iniţiative deplasate, mă întreb la ce îi ajută pe români faptul că Băsescu nu ratează nicio ocazie de a participa la întâlnirile PPE", consideră Cătălin Ivan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 2014
unu din multime
Ma intreb , daca amprentarea nu ar fi fost inventata si singura metoda de indentificare era marcarea cu fierul inrosit,,,,ce ar mai fi spus antevorbitorii?
04 ian, 2014
Cătălin
Eu zic așa: Dacă esti un om normal la cap și înțelegi să-ți trăiești viața corect, sa nu furi, să nu omori pe nimeni, etc. nu are importanță dacă are cineva amprentele tale.... ba din contră, te poate scoate din rândul bănuiților. Ce faceți voi opărindu-vă atât că ne amprentează aia nu-i altceva decât susținerea românilor care ne-au făcut de rușine în toată lumea, adică a HOȚILOR!
05 ian, 2014
Ioan Se
Absolut corect!
De ce?
Simplu, pentruca toti englezii, spre exemplu, sunt intr-un fel sau altul inregistrati in diverse baze de date ale UK. Toti, fara diferenta inca de la nastere. NUMAI in acest mod poate fi corect gestionata o comunitate pentru a fi cat mai functionala.
Romania este la polul opus: autoritatile habar nu au cati romani mai exista in viata, in tara si in afara ei si nici nu sunt interesate.
Din acest motiv, ca si din multe alte cauze, ROMANIA ESTE DEFECTA SI NEFUNCTIONALA.
Politrucii romani care ajung si in Parlamentul European, invatati sa-si dea legi privind dreptul de a fura si de a nu face puscarie, cred ca modelul romanesc trebuie aplicat la nivel european.
Aloo! D'om Ivan un' te trezesti?
04 ian, 2014
dorelgigi
huo!
pai atunci sa-l amprenteze pe base, daca e de la ei din cloaca!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ