Victor Ponta: Guvernul nu introduce taxe care sa-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii

| 09 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a transmis de pe pagina sa de Facebook că Guvernul nu introduce taxe care să-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii. Şeful Guvernului a precizat că românii nu au de ce să îşi facă grij. De asemenea, noul acord cu FMI nu prevede măsuri de majorare sau apariţia de noi taxe şi impozite, susţine purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă remis vineri Agerpres.

Primul ministru Victor Ponta a punctat pe o reţea de socializare că "scopul încheierii unui nou acord cu FMI este realizarea unor reforme pentru continuarea creşterii economice". De asemenea, şeful Guvernului a subliniat că "românii nu au de ce sa îşi faca griji! Guvernul nu introduce taxe care să-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii".

Şi purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan a încercat să explice care este scopul noului acord cu FMI.

Social-democratul a subliniat, potrivit sursei citate, că informaţiile apărute în spaţiul mediatic pe acest subiect 'sunt intoxicări care nu provin din surse oficiale', acesta criticându-i pe democrat-liberali, dar şi pe preşedintele Traian Băsescu că ar fi "dezinformat cu discernământ opinia publică".

"Contrar tuturor intoxicărilor apărute în spaţiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariţia de noi taxe sau impozite, altele decât cele legate de acciza la alcool şi introducerea celei pe produse de lux. Din aceste motive, românii nu au de ce să îşi facă griji. Prin aceste măsuri vrem să continuăm procesul de creştere economică şi de sporire a credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale, precum şi în faţa investitorilor străini. Informaţiile vehiculate în ultima perioadă în spaţiul mediatic cu privire la presupusul conţinut al Scrisorii de intenţie către FMI nu provin din surse oficiale şi astfel ele nu pot fi confirmate. Până în acest moment, proiectele Scrisorii de intenţie şi cel al Memorandumului cu FMI nu sunt încă documente publice", se arată în comunicatul de presă.

Totodată, sursa precizează că afirmaţiile conform cărora guvernul şi-a asumat introducerea CAS şi CASS pentru soţiile şi copiii majori aflaţi în întreţinere sunt "complet false", adăugând că nu s-a pus problema unor măsuri prin care să fie crescută fiscalitatea pentru PFA-uri şi drepturi de autor.

"Este extrem de grav că cei de la PDL şi Traian Băsescu au preluat aceste informaţii neverificate şi au dezinformat cu discernământ opinia publică! Din păcate, deja ne-am obişnuit cu aceste ieşiri, adevărate lecţii de ipocrizie. După ce în 2010, preşedintele le spunea pensionarilor că toate veniturile trebuie impozitate, acum vine şi predă lecţii economice guvernului. Traian Băsescu si PDL sunt ultimii în măsură să vorbească despre măsuri economice şi fiscale, ei fiind artizanii unora dintre cele mai mari creşteri de taxe din România ultimilor ani, precum majorarea TVA la 24%!", mai declară Cătălin Ivan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ