Catalin Ivan, purtator de cuvant PSD: „Nu putem fi acuzati ca nu sustinem proprietatea”

| 13 mai, 2013

Purtatorul de cuvant al PSD considera ca trebuie facuta distinctia intre proprietatile detinute legal si cele obtinute ilegal in problema modificarii Constitutiei la acest capitol.

Purtatotrul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a raspuns comentariilor lui Tudor Chiuariu, care a luat in ras declaratia premierului Victor Ponta referitoare la revizuirea unor puncte din Constitutie pentru a face posibila confiscarea unor bunuri in anumite conditii.

„Ii aduc aminte trei lucruri domnului Chiuariu. In primul rand, acest guvern, cu un social-democrat in frunte, a dus la bun sfarsit un proiect de lege pentru restituirea proprietatilor, problema nerezolvata de guvernele de pana acum. Deci  nu putem fi acuzati ca nu sustinem proprietatea.

In al doilea rand, trebuie sa facem o distinctie intre proprietatea detinuta legal, care trebuie garantata de Constitutie si in continuare, si proprietatea detinuta sau obtinuta ilegal, care ar trebui in conditiile legii, si dupa decizii ale instantelor, sa poata fi confiscata in anumite cazuri.

In al treilea rand, cine considera ca trebuie sa apere proprietatea indiferent daca e obtinuta legal sau ilegal, se comporta ca un adevarat ‘Robin-Hot’ si se indeparteaza de valorile pe care aceasta guvernare trebuie sa le sustina, valori printre care dreptatea sociala si egalitatea in fata legii trebuie sa se numere. Domnul Chiuariu trebuie sa faca aceasta distinctie, intre averile legale si cele ilegale, inclusiv in tratamentul pe care legea il adopta in astfel de cazuri”, a aratat Catalin Ivan.

Liberalii care fac parte din Comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei nu sunt de acord cu viziunea premierului privind posibilitatea modificarii unor articole din Constitutie considerate ca fiind „nerevizuibile”.  „Pare comic”, a comentat Tudor Chiuariu, presedintele Comisiei Juridice a Senatului, refuzand sa faca alte comentarii, „pana nu vedem o propunere concreta”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ