Cătălin Predoiu: anunţul premierului denotă o mentalitate politică de a influenţa justiţia

| 08 iul, 2013

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a criticat, luni, declaraţiile premierului Victor Ponta, care a spus că-i va suna pe ministrul Justiţiei şi pe procurorul general în legătură cu desfăşurarea unei anchete, şi i-a cerut acestuia să precizeze public dacă a mai telefonat celor doi oficiali în legătură cu alte anchete.

"Primul-ministru în exerciţiu a declarat public că îl va suna pe procurorul general al României şi ministrul Justiţiei în legătură cu desfăşurarea unei anchete. Această intervenţie anunţată public de primul-ministru denotă o mentalitate politică de a influenţa actul de justiţie. (...) Aş vrea să-l întreb public pe domnul prim-ministru, în legătură cu alte anchete, a mai dat telefoane procurorului general sau ministrului Justiţiei ? Şi aş vrea să-l întreb, de asemenea, public, dacă are în vedere în viitor să mai dea telefoane ministrului Justiţiei şi procurorului general şi în legătură cu alte anchete şi care sunt acestea'', a spus Predoiu la finalul şedinţei BPN al PDL.

Cătălin Predoiu a adăugat, ironic, că nu îl va întreba public pe ministrul Justiţiei dacă "a mai primit astfel de telefoane, pentru că tot ministrul Justiţiei, de Ziua Justiţiei, şi-a început discursul spunând că el nu va face niciodată altceva decât să repete ce a spus primul-ministru".

Premierul Victor Ponta a declarat vinerea trecută că în cazul în care nu există mandat de aducere pentru elevii de la liceul Dimitrie Bolintineanu poliţiştii nu trebuie să-i ia pe aceştia cu forţa, iar procurorul să îi citeze, ''pentru că nu mai trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor''.

"Am fost informat de ministrul de Interne că se duc poliţiştii să ia elevi de la liceul Dimitrie Bolintineanu. Am întrebat dacă există mandat de aducere semnat de procuror. Nu există, motiv pentru care poliţiştii nu trebuie să ia niciun elev cu forţa, să facă bine procurorul să îi citeze. Ce e asta? Luăm copii cu autobuze, suntem iarăşi pe vremea lui Morar şi pe vremea comuniştilor cu luat oameni? Eu am întrebat, nu trebuia să fiu informat, am înţeles că nu există mandat de aducere, să facă citaţie procurorul. Eu nu am treabă de administrarea justiţiei, o să vorbesc cu ministrul Justiţiei să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică. Nu trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor să luăm oameni de pe stradă, cu atât mai puţin copii", a spus Ponta vineri la Palatul Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ