Cătălin Predoiu, atac DUR la adresa guvernului Ponta

| 26 feb, 14:39

Cătălin Predoiu susține că premierul Victor Ponta și miniștrii săi au reușit să "rupă" definitiv relația specială pe care România o avea cu oficialii Comisiei Europene, după ce Executivul de la Bruxelles a decis inițierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul țării noastre.

"Suntem de fapt martorii primei riposte din partea Comisiei Europene, după modul lipsit de diplomație în care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, în ultimul an, negocierile cu oficialii FMI și CE în acordul pe care România încă îl are. În comunicatul de presă trimis ieri, Comisia Europeană recunoaște și dă de înțeles că actualul acord e ca și nul, motiv pentru care țara noastră nu mai beneficiază de tratament special din partea autorităților europene", a declarat Predoiu conform unui comunicat remis joi AGERPRES.

El a apreciat că "premierul Victor Ponta și miniștrii săi au reușit să rupă definitiv relația specială pe care țara noastră o avea cu oficialii Comisiei Europene, iar acest gest necugetat va costa bugetul de stat milioane de euro".

"Oficialii misiunii FMI și CE au venit, de mai bine de un an, la București ca să fie trimiși acasă cu coada între picioare. (...) Pentru că odată cu ruperea acordului înainte de vreme, România nu va mai beneficia nici de cofinanțare de 5% la fonduri europene. Cofinanțarea va crește la 15%. Asta înseamnă că statul va primi cu 10% mai puțini bani europeni pentru toate proiectele publice făcute pe bani UE. Cine credeți că va acoperi diferența? Este vorba de milioane de euro. Asta în condițiile în care oricum investițiile în vremea guvernării Ponta au scăzut considerabil", a spus Predoiu.

Reacția lui Cătălin Predoiu vine în contextul în care, miercuri, CE a anunțat că decis să demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România și Portugalia, două din cele 16 țări identificate în luna noiembrie 2014 că înregistrează dezechilibre economice.

'România înregistrează dezechilibre macroeconomice care necesita monitorizare și acțiuni la nivel de politic. În cursul celor trei programe consecutive cu UE și FMI dezechilibrele externe și interne au fost reduse în mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile de pe urma situației net negativă a investițiilor internaționale și o capacitate redusă de export pe termen mediu necesită atenție. Mai mult, stabilitatea sectorului financiar a fost menținută până acum, dar rămân vulnerabilități externe și interne în sectorul bancar', se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 16:41
Alex.
Predoiu
- Predoiu, pupiccurist al regimului Base face pe teribilosul provocând pe Ponta care nici el nu este grozav , dar nu a făcut și cedat la mizeriile fostului presedinte . Cât privește compania celor în care se învârte in fapt, nu mai este cazul să pomenim. Blaga , Flutur și toți pungașii care au pierdut ciolanul și nu mai știu ce să facă ca să îl recupereze.
02 mar, 16:33
Horia Pop
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
27 feb, 23:21
radulian
salut!
du-te ,bai predoiule-kktoiule!!!!esti parte a regimului basisto-mafiot si mai vii cu teoriile tale ieftine....du-te naibii,pelticule!!!ti se impleticeste limba in gura !!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ