Ponta, despre declarațiile lui Predoiu: Ziua și minciuna de la PNL

| 26 feb, 16:27

Premierul Victor Ponta a comentat joi declarațiile prim-vicepreședintelui PNL Cătălin Predoiu referitoare la decizia Executivului de la Bruxelles de a iniția procedura de dezechilibru macroeconomic în cazul țării noastre, întrebând, retoric, dacă și Belgia, Olanda, Suedia, Finlanda și Marea Britanie au aceleași probleme cu CE tot din cauza sa.

''Ziua și minciuna de la PNL! Să înțeleg că și Belgia/Olanda/Suedia/Finlanda și Marea Britanie au aceleași probleme cu CE tot din cauza mea???'', a scris premierul pe Facebook.

Reacția lui Ponta vine după ce Predoiu a susținut că premierul și miniștrii săi au reușit să "rupă" definitiv relația specială pe care România o avea cu oficialii Comisiei Europene.

"Suntem de fapt martorii primei riposte din partea Comisiei Europene, după modul lipsit de diplomație în care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, în ultimul an, negocierile cu oficialii FMI și CE în acordul pe care România încă îl are. În comunicatul de presă trimis ieri, Comisia Europeană recunoaște și dă de înțeles că actualul acord e ca și nul, motiv pentru care țara noastră nu mai beneficiază de tratament special din partea autorităților europene", a declarat Predoiu conform unui comunicat remis joi.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, atac DUR la adresa guvernului Ponta

De altfel, premierul a mai comentat joi anunțul Comisiei Europene (CE) privind demararea procedurii de dezechilibru macroeconomic pentru România și Portugalia, arătând că în acest caz țara noastră se află "într-o companie onorantă", alături de țări precum Belgia, Olanda, Marea Britanie, Suedia și Finlanda.

"În urma analizei Comisie Europene s-au stabilit mai multe categorii de țări: categorii cu probleme grave din punctul de vedere al dezechilibrelor macroeconomice — și România nu este acolo; categorii de țări cu deficit excesiv — iarăși nu suntem acolo, că până la trei la sută mai avem foarte mult, noi am făcut 1,8%; și o categorie în care România este într-o companie onorantă, adică alături de Belgia, Olanda, Marea Britanie, Suedia și Finlanda, țări care și-au îmbunătățit echilibrul macroeconomic, dar care au în continuare măsuri în acest sens", a declarat Premierul Victor Ponta, după o vizită la Spitalul Militar din Capitală.

CE a decis să demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România și Portugalia, două din cele 16 țări identificate în luna noiembrie 2014 că înregistrează dezechilibre economice. În total, 16 țări europene au deschisă procedura de dezechilibru macroeconomic, în diferite faze. În urma deciziei de joi a CE, România a fost plasată în faza a doua dintre cele cele șase ale procedurii de dezechilibru macroeconomic.

Citeşte şi: Gabriela Firea, către liberali: Ridicolul nu are limite

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 04:26
Exilatul Gica
Predoiu
Iata, ca in PNL-ul port PDL-ist, in afara de Javre Ordinare, Japite Ordinare, sunt si Jigodii Ordinare, precum prim-vicepresedintele. Dupa ce a contribuit plenar la daramarea cel putin, economica a Romaniei, si ignorand interesul societatii romanesti, prin intreaga sa activitate, prim-jigodia de la pnl, da cu vorbe dupe cei ce au mai salvat ce se mai putea salva pentru romani, ceva salarii, ceva pensii si ajutoare sociale.
Occidentul ca sa selveze, sub masca "salvarii europei", salveaza marile puteri ale Europei, sclavizand tarile mici, si conduse de nemernici si tradatori precum Predoiu. Individul asta, ar trebui sa urmeze cursuri de patriotism, ii lipsesc cu desavarsire. Ar vinde-o si pe ma-sa daca o mai are, sa se puna bine cu FMI si BM, uitand ca e pe unde este, datorita "prostilor" de romani care s-au inselat cand au votat o hahalera ca el. Scenariul ingenuncherii statelor mici de catre cele mari, se cunoaste de sute de ani si mai bine. occidentul a inlocuit armele cu asasinii economici, sustinuti si de acest terchea-berchea, Catalin, nume de merde. Cu placere predoiule !
26 feb, 22:42
elena ely
Buna asta.!.Uite cine vorbeste de minciuni.....Pinnochio.Ha,ha,ha

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ