Cătălin Predoiu îi răspunde lui Băsescu: nu am solicitat niciodată să rămân în Guvern

| 18 oct, 2013

Liderul democrat liberal Cătălin Predoiu a precizat că nu a dat cu pumnul în masa nimanui, nu a stat la uşa
nimănui şi nu a solicitat niciodată să rămână în Guvern. Premierul din umbră al PDL a făcut aceste precizări după ce preşedintele Băsescu s-a arătat deranjat că Predoiu a "îndrăznit să îi dea lecţii publice". Preşedintele a subliniat  că acesta a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

"În decembrie 2008 mi-am încheiat primul mandat. Am fost solicitat de preşedintele României şi primul ministru să continui. Am cerut, ca şi premierului anterior, continuarea proiectului celor patru coduri şi sprijin politic pentru ele. Nu am dat cu pumnul în masa nimănui, nu am stat la uşa nimănui, nu am solicitat niciodată să rămân în Guvern. Am fost de fiecare dată invitat si nu regret ca am acceptat", declară liderul democrat liberal Cătălin Predoiu.

Premierul din umbră al PDL şi posibilul candidat la alegerile prezidenţiale i-a răspuns preşedintelui, care a subliniat  că Predoiu a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

"M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu, când el a fost la mine, să mă roage, să vorbesc cu  Victor Ponta să îl menţină şi în Guvernul lui. La mine a fost în cabinet şi nu la altcineva. Sigur că am vorbit şi m-a refuzat Ponta. Cu o anumită motivaţie, m-a refuzat. Omul ăsta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice", a mai afirmat şeful statului.

De cealaltă parte, Cătălin Predoiu a amintit că: "în ziua căderii guvernului MRU, în Parlament, domnul Ponta mi-a făcut o
oferta verbal, oferta pe care am refuzat-o pe loc. A doua zi, la Neptun, l-am informat pe Premierul MRU despre acest lucru într-o discuţie faţă în faţă şi pe preşedintele Băsescu telefonic. Am mai declarat aceste lucruri cu câteva luni în urmă. Mai mult, chiar în timpul mandatului Premierului MRU, mi-am exprimat faţa de acesta preocuparea de a parasi guvernul dupa obtinerea raportului pozitiv de tara care ar fi urmat sa apara in iulie 2012".




loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ