Cătălin Predoiu: Legile justiţiei sunt încă în lucru. Trec în dezbatere publică la finalul lui septembrie

| 08 sep, 17:02

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că legile justiţiei se află încă în lucru şi urmează să fie propuse spre dezbatere publică la finalul lunii septembrie.

"Legile justiției se află încă în lucru, vor fi propuse în dezbatere publică în partea a doua a lunii septembrie, în orice caz până la finalul lunii Septembrie.”, a afirmat Predoiu, citat într-un comunicat de presă.

Ministerul Justiției susține, în același comunicat, că după publicarea lor pe site-ul instituției, până la finalul lunii septembrie, vor fi organizate "largi consultări" cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor, sindicatele grefierilor, Comisia Europeană, GRECO, înainte de a fi transmise CSM, unde, de asemenea, vor avea loc largi consultări şi discuţii pe marginea proiectelor, scrie Hotnews.ro.

Ministerul Justiției vorbește despre ”obţinerea unui parteneriat instituţional şi politic larg în susţinerea ulterioară a proiectelor în Parlament”. Ministerul Justiției a anunțat marți elaborarea a trei proiecte de lege "dintr-un pachet de legi mai amplu, care este în curs de elaborare, pentru realizarea obiectivelor din Programul de Guvernare şi Raportul MCV. Cele trei proiecte de acte normative vizează măsurile speciale pentru instanțe și parchete pentru perioada pandemiei, măsuri temporare pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii şi Parchetul European.

Cătălin Predoiu susține că aceste trei proiecte "constituie o "uvertura" pentru altele care vor urma".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ