CATASTROFĂ NAŢIONALĂ: Cât a pârlojit seceta din suprafaţa agricolă a României

| 12 aug, 17:58

Lipsa prelungită a precipitaţiilor a afectat, în diferite grade, o suprafaţă agricolă totală de circa 867.000 de hectare la nivelul întregii ţări, cea mai afectată fiind zona Moldovei, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii la începutul lunii august, transmite Ziarul Financiar.

„Efectele secetei abia încep să apară, însă deocamdată nu sunt modificări la furnizori. La fructe şi legume situaţia este diferită, pentru că s-au făcut irigări şi s-au găsit soluţii, însă seceta va afecta în special segmentul cerealelor”, a spus Florin Căpăţână, director relaţii instituţionale şi dezvoltare durabilă la Carrefour România şi vicepreşedinte al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

Terenurile calamitate reprezintă aproape 10% din suprafaţa totală de teren arabil din România, însă raportate la suprafeţele însămânţate în primăvară (în principal porumb şi floarea-soarelui), însumând 5,4 milioane de hectare, procentul urcă la 16%.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 18:31
Grig
Cautam colaboratori pentru promovarea de carti electronice pe piata mondiala! Nu necesita experienta ! Oferim gratuit instruire de la zero ! Comisioane atractive garantate de contractul legal incheiat cu editura.
Ai nevoie doar de un calculator conectat la internet ,dorinta de a invata ceva nou si de viitor si dorinta de a castiga bani !Se lucreaza in timpul liber! Pentru mai multe detalii trimite textul "Info" la adresa de e-mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ