Câte ouă este recomandat să mănânci?

| 24 mar, 2014

Ouăle se numără printre alimentele cele mai hrănitoare de pe planetă. Cu toate acestea, au căpătat reputație proastă, pentru că gălbenușul e bogat în colesterol. Deci, câte ouă e bine să mănânci zilnic?

Colesterolul din ou, dușmanul organismului?

Un ou mediu conține 186 mg de colesterol, ceea ce reprezintă 62% din doza zilnică recomandată. Cum colesterolul în cantitate crescută duce la riscuri sporite de boli cardiovasculare, oamenii se tem să consume multe ouă. Însă situația e ceva mai complexă.

Un echilibru bine pus la punct

Colesterolul este adesea considerat „dușmanul” organismului – însă fără colesterol nu am putea exista, spun specialiștii. Este o moleculă structurală care face parte din toate membranele celulare. Este de asemenea materie primă pentru hormonii steroizi – testosteron, estrogen, cortizol.

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

Tag-uri: oua
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
Biluta
Cate oua?
Vad ca incercati sa ma trimiteti in vizita pe cat mai multe site-uri.
Mai bine il intreb pe puscariasul Nastase Bombonel.
25 mar, 2014
Sandu Vilarau
Ba tu ai putea sa mananci oule mele ca sa nu faci colesterol,vad ca nu il inghiti pe Nastase,dar ai putea sa-l sugi ca iti este mai usor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ