Câte uşi de garaj vor cumpăra românii în acest an

| 13 aug, 2014

MCA Grup, cel mai mare producător local de uşi de garaj, a realizat în primele şase luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 2,8 milioane de euro, similară cu evoluţia din aceeaşi perioadă a anului anterior. Aproximativ 30% din business a fost realizat la export.

„Pe piaţa internă am avut o uşoară scădere, însă ne-a ajutat să ne menţinem la un nivel similar cu anul anterior evoluţia pozitivă de pe pieţele externe. Ne menţinem prognoza pentru finele anului, estimăm că vom atinge o cifră de afaceri de 8,5- 9 milioane de euro, în uşoară creştere faţă de nivelul înregistrat în 2013. Potrivit estimărilor noastre, exporturile ne vor aduce 30% din business în acest an, pondere pe care am şi atins-o după primele şase luni şi credem că se va menţine”, a declarat Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

Pentru prima parte a anului 2014, compania apreciază că piaţa locală a uşilor de garaj a înregistrat o uşoară creştere. Potrivit sezonalităţii afacerii, în primele şase luni ale anului se înregistrează în general aproximativ 30% din vânzările anuale de uşi secţionale, cererea urmând să crească vertiginos în partea a doua a anului.

În ceea ce priveşte evoluţia anuală a pieţei, producătorul de uşi de garaj prognozează că piaţa uşilor secţionale va urma trendul general dat de piaţa construcţiilor per ansamblu şi se aşteaptă la o creştere de 5%-10% până la finele anului. Ca volum, în România se vor comercializa aproximativ 15.500 de uşi secţionale în 2014, estimează compania.

MCA este cel mai vândut brand autohton de uşi de secţionale.

Tag-uri: MCA, usi de garaj
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ