Catedrala Notre Dame din Paris arde ca o torță. Turla și acoperișul s-au prăbușit

| 15 apr, 21:06

Un incendiu violent a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, pe partea superioară, în zona celor două clopotniţe. Catedrala construită în perioada 1163-1345 arde ca o torță, iar flăcările se extind. Turla și acoperișul s-au prăbușit în urma flăcărilor mistuitoare. Vezi mai jos VIDEO în timp real!

Catedrala Notre Dame a fost evacuată, iar oamenii sunt sfătuiți să stea departe. Incendiul a izbucnit cu puțin timp înainte de ora României 20:00.

Catedrala Notre Dame arde cu flăcări puternice și mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a stinge incendiul care a cuprins monumentul istoric, unul dintre simbolurile Parisului și ale Franței.

Pompierii au dificultăți în a reuși să stingă incendiul de proporții, care a distrus o bună parte din clădire, plus obiecte de artă vechi de sute de ani, de o valoare inestimabilă.

Oficialitățile pariziene susţin că incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare a clădirii vechi de peste 700 de ani.

Specialiștii afirmă că refacerea catedralei Notre Dame, mistuită de flăcări, va dura mulți ani.

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan.

Catedrala Notre-Dame este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, adică o medie zilnică de 30.000 de oameni. În zilele cu afluența ridicată, pricinuită de sărbători sau evenimente importante, se poate ajunge chiar și la 50.000 de oameni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ