Câţi bani a obţinut Electrica din listarea la bursă. Preţul pe acţiune este de 11 lei

| 27 iun, 2014

Electrica a obţinut din listarea la bursă suma de 1,95 miliarde de lei, preţul final din ofertă la care acţiunile vor fi vândute investitorilor mari fiind stabilit la 11 lei pe acţiune, potrivit unui comunicat al companiei.

'Preţul Final de Ofertă, la care vor fi vândute acţiunile investitorilor instituţionali şi investitorilor mari de retail, a fost stabilit la 11 lei/acţiune şi 13,66 dolari/GDR. IPO-ul a constat într-o ofertă de 177.188.744 acţiuni ordinare noi, reprezentând 105% din numărul total de acţiuni existente ale companiei, rezultând o dimensiune a ofertei de aproximativ 1,95 miliarde lei şi o capitalizare bursieră a societăţii de 3,81 miliarde lei. Alocarea Acţiunilor Oferite şi GDR-urilor Oferite va fi condiţionată de confirmarea de către UKLA a eligibilităţii listării GDR-urilor', se arată în comunicat.

'Acesta este cel mai mare IPO de până acum din România, iar fondurile-record obţinute din listare vor fi folosite pentru investiţii. Credem că atragerea de investitori privaţi prin listarea liderului în distribuţia şi furnizarea de electricitate de pe piaţa românească va contribui la creşterea transparenţei şi a eficienţei Electrica, având un impact pozitiv, atât asupra profitabilităţii acesteia, cât şi asupra preţului şi calităţii serviciilor prestate utilizatorilor şi consumatorilor finali', a declarat ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, citat în comunicat.

Ca urmare a nivelului ridicat de suprasubcriere pe tranşele de retail, Electrica a decis realocarea unui număr de 10.631.325 de acţiuni din tranşa adresată investitorilor instituţionali către tranşele de retail, se mai arată în comunicat. 

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acţiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participaţia statului să se reducă la aproximativ 48,8%. 

Oferta Electrica a adus pe bursă românească aproximativ 2.000 de noi investitori şi reprezintă cea mai mare listare la bursă românească şi prima privatizare utilizând exclusiv piaţa de capital autohtonă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ