Electrica se pregătește să aibă management de top

| 24 aug, 2014

În luna iunie statul a listat pe bursă 51% din acțiunile Electrica, operațiunea fiind un succes, cererea pentru acțiunile distribuitorului de energie fiind cu 200% peste ofertă. După acest IPO de succes, statul a devenit acționar minoritar al companiei, iar acum se pregătește numirea unui nou consiliu de administrație.

Potrivit Economica.net, Arielle Malard de Rothschild este vehiculată ca fiind unul din cei 5 viitori membri ai CA al Electrica, aceasta fiind selectată de către o firmă de headhunting.

Arielle Malard de Rothschild, membră a celei mai influente dinastii de bancheri din lume, este managing director și vicepreședinte pentru Europa de Est a Rothschild & Cie Banque, ocupând această funcție începând din martie 2006. Ea și-a început cariera în 1989 la influenta bancă de investiți Lazard, din SUA, unde a lucrat timp de 10 ani, inclusiv în cadrul departamentului de consiliere pentru guverne străine. Ulterior, din 1999, Arielle Malard de Rothschild a trecut la Rothschild & Cie, unde a înființat și coordonat Departamentul Piețe Emergente, la Paris.

Arielle Malard de Rothschild a mai fost director al ONG-ului Care France, preluând președinția organizație în 2007. De asemenea, ea este director al Groupe Lucien Barriere, în Franța, și al CARE International, Elveția. Din 28 aprilie 2011, este director independent la Imerys, o companie franceză specializată în producerea și procesarea de minerale industriale.

De asemenea, Arielle de Rothschild este director la CARE International SUA, Rothschild Foundation și la asociația Traditions pour Demain.

Are un doctorat în economie de la d'Études Politiques of Paris și un masterat în schimburi valutare, banking și finanțe de la Universitatea Assas, Paris.

Așadar, odată cu trecerea „în mâini” private, compania Electrica va avea parte de o conducere cu adevărat profesionistă, de ale cărei performanțe va profita și statul, care deține în continuare aproximativ 49% din companie.

După succesul înregistrat cu Electrica, autoritățile iau în calcul listarea pe bursă a OPCOM, Complexului Energetic Oltenia și Hidroelectrica, în 2015.

Citeşte şi: Câţi bani ar putea obţine ENEL din activele din România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 aug, 2014
observator
campanie
Arielle Malard de Rothschild este vehiculată... adica a inceput campania electorala pentru sefie. O neica nimreni in Romania...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ