Listare Electrica. Subscriere de peste 200% faţă de ofertă, preţ probabil de peste 11 lei / acţiune

| 26 iun, 2014

LISTARE ELECTRICA. Oferta de acţiuni la ultima societate de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din proprietatea statului s-a finalizat cu succes, iar tranşa pentru micii investitori ar putea fi suplimentată, a declarat ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Potrivit ECONOMICA.NET, preţul final nu va fi cu mult mai mare decât cel minim cerut, de 11 lei / acţiune.

Listare Electrica. Etapa de subscriere pentru oferta publică iniţţială (IPO) de vânzare a acţiunilor Electrica s-a încheiat cu succes, iar gradul de subscriere este de peste 200%, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, citat de Economica.net.

"Valoarea totală a IPO Electrica va fi comunicată după încheierea discuţiilor privind alocarea unei cote mai mari de acţiuni pentru micii investitori", a adăugat Nicolescu, evitând astfel să precizeze care sunt variantele de preţ final de adjudecare.

Listare Electrica. Totuşi, oficialii guvernamentali au lăsat să le scape indicii potrivit cărora cel mai probabil preţul nu va fi cu mult peste 11 lei / acţiune.

"Mai trebuie să discutăm cu intermediarii ofertei şi de aceea nu vă putem  valoarea ofertei, dar ne putem aştepta că va fi peste pragul de 435 de milioane de euro" a spus Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei pentru Privatizare.

Valoarea de 435 de milioane de euro este rezultatul unui preţ de 11 lei / acţiune. Totodată, în conferinţă a fost arătat, de departe, un grafic în care majoritatea subscrierilor erau la 11 lei.

Mai multe, pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ