Oferta publică primară pentru Electrica se derulează în perioada 16 - 25 iunie

| 16 iun, 2014

Oferta publică primară iniţială de vânzare a unui număr de 177.188.744 acţiuni 'Electrica' SA se va derula în perioada 16 - 25 iunie 2014, potrivit prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 11 iunie, un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat al SC Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice ''Electrica'' - SA Bucureşti.

Conform ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, limita de preţ pentru listarea Electrica este de minimum 11 lei/acţiune, iar maximul de listare se ridică la 13,5 lei/acţiune.

'(..) Dacă mergem pe minim, dar sigur ne dorim să depăşim acest minim, societatea poate să obţină, se va lista numai dacă va obţine minim aproximativ 435 de milioane de euro', a afirmat, miercuri, la finalul şedinţei săptămânale de Guvern, Nicolescu.

Ulterior adoptării deciziei în Guvern şi acordului de listare al ASF, până pe 26 iunie va fi derulat un road show care include şi Londra, iar data listării efective va fi în jur de 3 iulie.

'Am stabilit de asemenea care vor fi tranşele în acest proces de listare: 85% vor viza investitorii instituţionali, în timp ce pentru investitorii de retail ne gândim şi am aprobat un procent de 15% însă care ar putea să crească până la 22% dacă va exista interes din partea micilor investitori de retail', a explicat ministrul, adăugând că în prezent Electrica este o societate cu o situaţie financiară foarte bună care a recuperat o parte importantă din sumele restante de la CFR Marfă.

Nicolescu a mai precizat că micii investitori pot să cumpere acţiuni Electrica, în principal de la sucursalele băncilor care au fost implicate în listare.

Aceştia achiziţiona între 250 şi 1.000 de acţiuni garantat, urmând ca cei care cumpără peste 1.000 de acţiuni să primească prorata în funcţie de gradul de subscriere. Totodată, vor fi discounturi de 5 % pentru cei care vor cumpăra între 1.000 şi 20.000 de acţiuni în prima săptămână.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ