Cea mai mare listare din istoria Bursei: Cât este preţul unei acţiuni Electrica

| 11 iun, 2014

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat al SC Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice ''Electrica'' - SA Bucureşti.

'Am adoptat astăzi astăzi o limită de preţ pentru listarea Electrica cu un minim de listare de 11 ron pe acţiune şi un maxim de listare de 13,5 ron pe acţiune. Este practic unul dintre cel mai mare proces de listare petrecut vreodată pe piaţa de capital din România. (..) Dacă mergem pe minim, dar sigur ne dorim să depăşim acest minim, societatea poate să obţină, se va lista numai dacă va obţine minim aproximativ 435 de milioane de euro', a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit ministrului, după adoptarea deciziei în Guvern, ASF urmează să îşi dea acordul pentru listare, după care va exista, până pe 26 iunie, un road show care include şi Londra, iar data listării efective va fi în jur de 3 iulie. 

'Am stabilit de asemenea care vor fi tranşele în acest proces de listare: 85% vor viza investitorii instituţionali, în timp ce pentru investitorii de retail ne gândim şi am aprobat un procent de 15% însă care ar putea să crească până la 22% dacă va exista interes din partea micilor investitori de retail', a explicat ministrul, adăugând că în prezent Electrica este o societate cu o situaţie financiară foarte bună care a recuperat o parte importantă din sumele restante de la CFR Marfă. 

Nicolescu a mai precizat că micii investitori pot să cumpere acţiuni Electrica, în principal de la sucursalele băncilor care au fost implicate în listare. 

Ei pot achiziţiona între 250 şi 1.000 de acţiuni garantat, urmând ca cei care cumpără peste 1.000 de acţiuni să primească prorata în funcţie de gradul de subscriere. 

Totodată, vor fi discounturi de 5 % pentru cei care vor cumpăra între 1.000 şi 20.000 de acţiuni în prima săptămână.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2014
GABRIEL
Care sunt bancile implicate in listare, mai exact?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ