Gabriel Dumitraşcu: Statul îi încurajează pe italienii de la Enel să rămână în România

| 25 sep, 2014

Statul român îi încurajează pe italienii de la Enel să rămână în România, a declarat directorul general al Direcţiei de Privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu.

"Enel şi-a îndeplinit mare parte din obligaţiile asumate la privatizarea filialelor Electrica şi vom încuraja Enel să rămână în România, unde garantăm un mediu de afaceri prietenos', a spus Dumitraşcu, într-o conferinţă organizată de Camera de Comerţ italiană.

El a adăugat că în contul Electrica se află 500 de milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea reţelei de distribuţie, astfel încât pierderile din reţea să scadă de la 12-13% la 8%.

În luna iulie a acestui an, Enel a anunţat că boardul său a convenit asupra unui plan de a vinde activele sale de producere a energiei în Slovacia şi de distribuţie şi vânzări din România.

La rândul său, Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) a anunţat că analizează oportunitatea rezultată din anunţul posibilei vânzări a operaţiunilor Enel în România,

''Societatea Naţională Nuclearelectrica şi-a manifestat încă din anul 2013 intenţia de diversificare a portofoliului prin investiţii strategice care să conducă la creşterea sustenabilă a companiei în contextul competitiv actual al pieţei energiei electrice. În acest context, SNN analizează oportunitatea rezultată din anunţul potenţialei vânzări a operaţiunilor Enel în România, fiind în prezent în stadiul de analiză preliminară a unei părţi din perimetrul tranzacţiei'', potrivit unui raport al companiei transmis, pe 19 septembrie, Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea societăţii precizează că, până în prezent, nu a înaintat nicio ofertă indicativă sau de altă natură către Enel.

''O potenţială decizie a managementului SNN cu privire la tranzacţie va fi supusă aprobării Adunării Generale a Acţionarilor SNN'', se subliniază în raport.

Citeşte şi: Statul solicită la Curtea Internaţională de la Paris peste jumătate de miliard de euro de la Enel

Profitul net ajustat al Enel a scăzut în primul semestru din 2014 cu 4,8%, la 1,57 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 1,49 miliarde de euro. Datoria netă a urcat cu 8,5%, la 43,1 miliarde de euro la 30 iunie, de la 39,7 miliarde de euro la 30 decembrie.


În România, compania italiană deţine trei foste filiale ale Electrica de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, în zona Muntenia Sud, inclusiv Bucureşti, în Banat şi în Dobrogea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ