Statul solicită la Curtea Internaţională de la Paris peste jumătate de miliard de euro de la Enel

| 24 sep, 2014

Acţiunea demarată de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, prin care se solicită Enel plata unei sume de 521,583 milioane de euro, a fost admisă de Tribunalul Internaţional de Arbitraj de la Paris, a anunţat, miercuri, Departamentul pentru Energie.

"Departamentul pentru Energie a fost informat de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) că Tribunalul Internaţional de Arbitraj de la Paris a admis cererea de arbitraj în cazul Enel. SAPE solicită Enel plata unei sume de 521,583 milioane de euro, invocând Opţiunea 'Put', exact aşa cum a fost deja stabilit prin hotărârea de Guvern nr. 1163/27.11.2012', spune Departamentul pentru Energie, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Câţi bani ar putea obţine ENEL din activele din România

Potrivit sursei citate, opţiunea 'Put' prevede că Electrica are dreptul de a vinde, iar Enel are obligaţia de a cumpăra un pachet de 13,57% din acţiunile fostei Electrica Muntenia Sud, în conformitate cu mecanismul de stabilire a preţului, cuprins în contractul de privatizare semnat în iulie 2007.

Citeşte şi: Statul român dă în judecată compania italiană Enel şi cere daune de 521,5 milioane euro

SAPE este o societate în portofoliul Departamentului pentru Energie, care a fost înfiinţată în anul 2014 ca urmare a divizării parţiale a Electrica înainte de listarea la bursă. Societatea gestionează pachetele minoritare de acţiuni deţinute la companiile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice care au fost privatizate, inclusiv litigiile cu investitorii care au preluat fostele filiale Electrica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ