Cazanciuc i-a transmis lui Valeriu Zgonea solicitarea pentru arestarea preventivă a deputatului Coman

| 19 dec, 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Joi, în baza datelor comunicate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul art. 72 alin. 2 din Constituţia României (republicată), art. 24 Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor (republicată) şi art. 195 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a domnului deputat Coman Gheorghe într-un dosar penal instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie", informează Ministerul Justiţiei într-un comunicat, citat de Agerpres.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis către PÎCCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman.

"În urma sustragerii acestuia de la urmărirea penală, prin aceea că a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracţiunii flagrante, joi, învinuitul a fost prins. Ulterior, procurorul-şef al DNA a transmis către PÎCCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Cererea a fost înaintată în conformitate cu prevederile art. 72 alin 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor", se arată într-un comunicat al DNA.


Procurorii DNA - Serviciul teritorial Ploieşti au început urmărirea penală faţă de deputatul Gheorghe Coman, preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PC, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-o formaţiune politică, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ